18-årig indrømmer knivangreb på student

Tre unge blev mandag fremstillet i retten tiltalt for forsøg på manddrab på amerikansk udvekslingsstuderende. De tre tiltalte erkendte at stukket ud af offeret, men sagde at de blev provokeret og slået på.

Næsten et år efter knivdrabet på den italienske turist AntonioCurra, der blev stukket ned på Nørrebro i København, kunnedanskerne i slutningen af juli sidste år læse om endnu etknivstikkeri på åben gade. Denne gang var det en ung amerikanskudvekslingsstuderende, der blev stukket ned på Kongens Nytorv iKøbenhavn. Volden endte dog knapt så ulykkeligt, for den ungeamerikaner overlevede trods svære skader.

Stukket med en lommekniv

Mandag begyndte nævningesagen i Østre Landsret mod de tre, der ertiltalt for forsøg på manddrab. Alle tre nægtede sig skyldige. Menden ældste, der lige er fyldt 18 år, erkendte, at han havde stukketud efter amerikaneren med en lommekniv, og at han havde ramt ham iarmen. Han kunne heller ikke afvise, at han samtidig kan have ramtham i brystet uden at have lagt mærke til det.

Den tilståelse er helt ny for sagen. Tidligere har de tre drengenægtet al kendskab til, at der overhovedet var en knivindblandet.

Også de to andre, der på gerningstidspunktet var henholdsvis 15og 16 år, ændrede deres forklaring.

Men drengene var ikke enige om, hvem af dem, der havde tagetkniven med i byen natten til den 28. juli, da overfaldet fandtsted.

Provokeret og slået

Til gengæld var der én ting, som drengene var helt enige om: Detvar ikke deres skyld, at slagsmålet, der førte til knivstikket,begyndte.

De forklarede, at de tidligere på aftenen havde været i slagsmålmed en gruppe af udvekslingsstuderende ved L.A. Bar i København,fordi de helt umotiveret var blevet provokeret og slået på.

- Vi var tre, og de var mindst ti. Vi ville ikke slås med dem,for vi kunne ikke gøre noget, forklarede en af de unge.

Tirsdag er den amerikanerens tur til at fortælle retten, hvordanhan oplevede sammenstødet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk