18-årig skyldig i uagtsomt manddrab på 16-årig efter MDMA-dødsfald

Den 16-årige døde i oktober i den sjællandske by Dianalund.

Fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste for uagtsomt manddrab.

Det er den dom, en 18-årig mand i dag er blevet idømt for at have givet en 16-årig dreng fra Dianalund en sodavand med MDMA i, som endte med at tage livet af ham.

Den 18-årige blev derimod frifundet for at have givet den 16-årige stoffet med den hensigt at skade ham, selv om han i Retten i Næstved erkendte at have givet drengen stoffet. Den 18-årige er tidligere ustraffet, hvilket har haft en formildende effekt på dommen.

16-årige vidste, han drak MDMA

Den 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund døde natten til den 27. oktober. Kort forinden havde han drukket af en Faxe Kondi-flaske, hvor den nu dømte 18-årige havde iblandet et gram MDMA.

Flasken gik på omgang blandt de flere drenge, og den 16-årige vidste godt, at der var MDMA i flasken. Det fortæller specialanklager i sagen Skipper Pelle Falsled.

- Alt i sagen tyder på, at han godt var klar over, at der var MDMA i den sodavand, og at han havde et ønske om at indtage MDMA, siger han.

Det er den omstændighed, der gør, at den 18-årige er blevet frifundet for én af anklagerne - den om, at han skulle have vidst, at stoffet ville tage livet af den 16-årige.

En "ulykkelig sag"

Den 18-årige mand havde købt stofferne til sig selv, fortæller hans forsvarsadvokat Jens Iversen.

- Han har tilstået, at han på et tidspunkt køber noget MDMA med det formål at indtage det selv, og dele ud af det til nogle venner han skulle være sammen med, siger advokaten, som er godt tilfreds med dommen, selv om hans klient er blevet dømt for uagtsomt manddrab.

- Jeg synes faktisk, det er en rigtig dom, for det understreger bare, hvor alvorligt det er at begive sig ud i noget med euforiserende stoffer, siger han.

Dommeren kaldte sagen for en "ulykkelig sag", og Jens Iversen fortæller også, at det har været hårdt for den 18-årige mand.

- Det har været en voldsom oplevelse af mange grunde for min klient. Så nu skal han bare videre i sit liv og få en masse god hjælp, siger han.

Opdateret klokken 15.40 med reaktioner fra advokaterne samt detaljer om sagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk