19-årig fængslet for omfattende graffiti

En ung mand på 19 år blev i dag i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet i 11 dage. Han sigtes for at stå bag et omfattende graffitihærværk fortrinsvis mod DSB's S-tog i Storkøbenhavn.

En 19-årig mand blev i dag i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet i 11 dage. Han sigtes for at stå bag et omfattende graffitihærværk fortrinsvis mod DSB's S-tog i Storkøbenhavn. Skaderne vurderes til lidt mere end 2,5 millioner kroner. Arkivfoto.

En ung mand mistænkes for at stå bag 173 tilfælde af graffitihærværk, hvor de fleste er mod DSB's S-tog. Skaderne er takseret til godt 2,5 millioner kroner.

Han sigtes for at have udført 173 graffitimalerier siden marts sidste år. Der vurderes at være sket skade for godt og vel 2,5 millioner kroner.

Ved anholdelsen torsdag i Brønshøj blev der på hans computer fundet et foto af ham i færd med at male graffiti på en togvogn. Han var ved at skrive tag'en (graffitimalerens underskrift, red.) "Wame", oplyste anklageren i retten.

Også en medgerningsmand

Politiet har også fundet et foto af den 19-årige og tag'et på en medgerningsmands computer.

I alt 120 af de 173 graffitimalerier består af tag'en "Wame" alene, mens de resterende 53 har ordet sammen med to andre tag's.

Politiet har fundet frem til den unge mand ved telefonaflytninger i en narkosag med to narkosigtede.

Næsten 500 samtaler med narkosigtede

Den 19-årige har haft 493 samtaler med disse to personer. Ifølge anklageren fremgår det af samtalerne, at han er medlem af en gruppe, der kalder sig "S-Crew".

Forsvareren Hanne Reumert oplyste, at hendes klient nægter sig skyldig, og hun protesterede over varetægtsfængslingen. Anklageren bad om at få ham varetægtsfængslet i 18 dage, men dommeren ville kun gå med til 11 dage.

/ritzau/

Facebook
Twitter