19-årig sex-slave er én blandt mange

Den 19-årige litauiske kvinde, der er blevet holdt som sex-slave i København, er langt fra et enestående tilfælde, siger Reden International.

Mulighederne for at bekæmpe kvindehandel i Danmark er ikke gode nok, mener Reden International.

Det mest usædvanlige i sagen om den 19-årige litauiske kvinde, som politiet i dag befriede fra en ejendom i København, er, at manden, der ifølge politiet holdt hende i fangenskab og som har bragt hende hertil fra Litauen, tilsyneladende var alene om det. Ellers ligner hendes skæbne mange af de andre trafficking ofre, der findes i Danmark, fortæller Nanna Nissen, der leder Reden Internationals krisecenter.

- Det er en voldsom sag, men det er desværre ikke en historie, vi ikke har set før, siger hun.

Efter sin ankomst til Danmark var kvinden blevet anbragt i den bygning I København, hvor politiet i dag fandt hende. Her har hun både boet og betjent kunder. Bagmanden skaffede kunderne, og kvinden har tjent meget lidt i den uge hun har opholdt sig i landet.

Broget billede

Men det er usædvanligt, at den formodede gerningsmanden, en 36-årig mand, der også er fra Litauen, ikke var en del af et større netværk.

- Det er ikke det billede, vi ser. Men der er et broget billede af trafficking-ofre: Der er nogen, hvor det er familien, der har solgt kvinderne, der er andre, der er blevet lovet en anden fremtid i Danmark med et rengøringsjob eller andet, og så er der de her historier, som er klokkeklare og vidner om trafficking, siger Nanna Nissen.

Og problemet med trafficking er svært at komme til livs herhjemme, blandt andet fordi prostitution er lovligt, mener hun.

- Med de handleplaner og den lovgivning vi har her i Danmark, så er det svært at give de her kvinder en reel chance for at komme ud af det afhængighedsforhold, de har til deres bagmænd, lyder det.

Den unge kvinde fra Litauen befinder sig nu på et krisecenter. Hun vil efterfølgende efter eget ønske vende hjem til Litauen, oplyser politiet.

Facebook
Twitter