19-årig sigtet i mulig MDMA-sag

En 19-årig mand fra Esbjerg har erkendt at have solgt euforiserende stoffer til to piger, der i går blev indlagt til intensiv behandling.

De to piger har formentlig indtaget MDMA, men der kan også være tale om et blandingsstof, oplyser politiet. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)

To piger på 15 og 16 år blev i går morges indlagt til intensiv behandling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg efter formentlig at have indtaget stoffet MDMA eller et lignende stof.

Nu har politiet anholdt en ung mand, der erkender at have solgt euforiserende stoffer til de to piger. Det skriver Syd- og Sønderjyllands politi i en pressemeddelelse.

- De to forgiftede piger vågnede op i går omkring middagstid og blev efterfølgende afhørt. I forbindelse med afhøringen fandt vi ud af, at den her 19-årige mand fra Esbjerg var involveret i sagen, siger Helle Lundberg, kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til DR Syd.

- Han blev anholdt og afhørt sidst på eftermiddagen og har erkendt, at han har overdraget stoffer til de to piger.

Kan være et blandingsstof

Helle Lundberg oplyser, at den unge mand er sigtet for straffelovens paragraf 252 for 'i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed'. Desuden er han sigtet for handel med euforiserende stoffer.

Manden er efterfølgende blevet løsladt.

- Men han er selvfølgelig stadig sigtet, og vi efterforsker stadigvæk i sagen, siger Helle Lundberg.

Ifølge JydskeVestkysten blev de to piger udskrevet fra hospitalet lørdag aften. Det er endnu uvist præcist hvilket stof, de to har indtaget. Man formoder, at det er MDMA eller et lignende stof.

- Det kan det meget vel have været, men der kan også have været andre stoffer indblandet, siger Helle Lundberg til DR Syd.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i skrivende stund ikke fået anmeldelser om andre med forgiftningssymptomer.

Det er kun få dage siden, at en 15-årig dreng fra Haslev døde, efter at han sammen med en ven havde indtaget MDMA.