19-årig tysker sigtet for drab efter villabrand fængslet i to uger

Obduktion viser, at en beboer allerede var død, inden branden brød ud i en villa i Blåvand.

En 19-årig tysk statsborger er sigtet for drab efter villabrand i Blåvand, hvor to personer blev fundet døde. (Foto: John Randeris © Scanpix)

Syd- og Sønderjyllands Politi har i aftes anholdt en 19-årig tysk mand i Blåvand. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet blev tirsdag morgen kaldt ud til en brand i en villa på Bytoften i Blåvand, hvor de fandt to omkomne. Siden er sagen blevet efterforsket som "mistænkelig".

Onsdag viste obduktionen så, at en 61-årige mandlig beboer allerede var død, inden branden opstod.

Og onsdag eftermiddag er den unge tysker blevet varetægtsfængslet i to uger efter at være blevet stillet for retten i Esbjerg. Han nægter sig skyldig, men han valgte ikke at kære fængslingen.

En kvindelig beboer på 85 år døde ifølge obduktionen af kulilteforgiftning i forbindelse med branden.

Efter at have efterforsket sagen intenst i knap to døgn, kunne politiet i går aftes klokken 22.15 anholde en 19-årig tysk mand.

Politiet vil af hensyn til efterforskningen ikke komme nærmere ind på, hvordan den 61-årige mand er blevet dræbt, men efterforskningen er endnu ikke afsluttet, og politiet forsætter sine afhøringer og undersøgelser af kriminaltekniske spor.

Ifølge vicepolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Jacob Ulvedal Andersen, har politiet allerede fået en del brugbare henvendelser fra vidner. Man hører dog gerne fra flere, siger han til DR Nyheder.

- Så hvis nogen har set eller hørt noget, der kan have interesse for vores sag, stort som småt, så vil vi gerne opfordre dem til at rette henvendelse til os.

Han fortæller i øvrigt, at der vil være ekstra politi på gaderne i Blåvand i morgen.

- Dem kan man hive fat i, hvis man har brug for at tale med betjent. Det er et lille samfund og en tragisk sag, lyder det fra Jacob Ulvedal Andersen.

Opdateret med kommentar fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Opdateret torsdag aften med fængslingen efter grundlovsforhøret.

Facebook
Twitter