2 ud af 5 offentligt ansatte: Fokus på psykisk arbejdsmiljø halter

Dansk Sygeplejeråd ser kritikken som et udtryk for, at den offentlige sektor har været mishandlet i flere år.

I en undersøgelse foretaget for Danmarks Lærerforening svarer 30 procent af de adspurgte i 27 fagorganisationer, at der ikke bliver fulgt op på arbejdspladsvurderingen. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

To ud af fem offentligt ansatte mener ikke, at deres arbejdsgiver arbejder systematisk med det psykiske arbejdsmiljø.

Det viser en undersøgelse, som Megafon har foretaget for Danmarks Lærerforening på vegne af 27 lønmodtagerorganisationer, som HK, FOA og BUPL. Resultaterne bygger på svar fra 2.714 medlemmer, som alle er kommunalt eller regionalt ansatte.

Hos Dansk Sygeplejeråd, hvis medlemmer også indgår i undersøgelsen, er næstformand Dorte Steenberg skuffet over resultatet, men ikke overrasket.

- Det er ikke den første analyse, der viser de her problemer. Det gør jo kun sagen værre, og det viser, at politikerne må tage de tal, vi nu har, alvorligt, siger hun.

Det offentlige er blevet misligholdt

I Dansk Sygeplejeråd oplever man blandt andet, at medlemmerne klager over, at der er for mange patienter og for lidt personale.

- Vi ser de fleste anmeldelser i den offentlige sektor, fordi den har været mishandlet og misrøgtet politisk i så mange år. Den har været drevet af nogle økonomiske rationaler, så man skulle tro, at det var en bilfabrik. Men det er det ikke, siger Dorte Steenberg.

I undersøgelsen svarer 30 procent, at der ikke bliver fulgt ordentligt op på resultaterne i de lovpligtige arbejdspladsvurderinger om det psykiske arbejdsmiljø.

Regioner: Ved godt vi presser de ansatte

Hos Danske Regioner, som har ansvaret for sygehusvæsenet og dermed sygeplejerskerne, anerkender man, at de ansatte er spændt hårdt for i tiden.

Formand for regionernes løn- og praksisudvalg, Anders Kühnau (S), mener, at det især skyldes omlægninger og omstruktureringer i sygehusvæsenet.

- Vi ved også godt, at vi i de her år presser de ansatte, og derfor skal vi i de her år have særligt fokus på at sikre et godt arbejdsmiljø, siger han.

Anders Kühnau mener dog også, at der må tages et forbehold i forhold til undersøgelsen resultater, da det ikke er helt klart, hvilke personalegrupper, der er blevet spurgt.

- Men det er klart, at når der kommer sådan en undersøgelse her, så bliver vi nødt til at spørge os selv, om vi gør det godt nok.

Bedre til at forklare

For at komme problemet med det psykiske arbejdsmiljø til livs, mener Anders Kühnau, at der skal gøres et større arbejde fra regionernes side for at synliggøre perspektiverne i omlægningen.

Ved at forklare, at der er fokus på en bedre kvalitet, vil de ansatte også føle, at det er en god udvikling, mener han.

- Og dermed er deres arbejdsmiljø faktisk på vej til at blive bedre, siger Anders Kühnau.

Udvalgsformanden forventer dog også, at arbejdsmiljøet vil blive markant bedre, når de nye sygehuse står klar.

Facebook
Twitter