Tema Terrorsagen

20-årig i retten: Kendte ikke Omar El-Husseins planer

I dag afhøres den yngste af Omar El-Husseins mulige hjælpere i terrorsagen i København.

I dag afhøres 20-årige LE i Københavns Byret (Foto: Emil Hougaard © Scanpix)

Den 20-årige L.E. kendte ikke noget til Omar El-Husseins terrorplaner, selv om de var venner.

Det fortæller den terrortiltalte L.E. i Københavns Byret, hvor afhøringen af den unge mand netop er begyndt.

L.E. er anklaget for at have hjulpet Omar El-Hussein efter angrebet på Krudttønden og før han gik til angreb på den jødiske synagoge i København sidste år.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Direkte adspurgt, om han havde hørt, at Omar El-Hussein havde tænkt sig at udføre et angreb i København, som man kort forinden havde set udført mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, lyder svaret:

- Nej.

Den unge mand erkender dog, at han, inden han blev varetægtsfængslet, fortalte politiet, at han havde hørt rygter om, at der var planer om et angreb lignende det i Paris. Men han havde ikke hørt det fra Omar el-Hussein, understreger L.E.

L.E. startede afhøringen med at fortælle, han godt kender Omar El-Hussein. De hilste på hinanden, når de mødtes, men førte ikke lange samtaler.

- Jeg har kendt ham i flere år. Jeg kender ham fra Mjølnerparken, sagde L.E.

- Var I venner, spurgte anklager Sidsel Klixbüll.

- Det kan man godt sige, svarede L.E.

  • Anklagen mod L.E.

  • L.E. er tiltalt er som de øvrige tiltalt for at for at have skaffet Omar El-Hussein ammunition, en trøje og en taske, samt for at have betalt for hans brug af en computer på en netcafe på Nørrebro mellem de to angreb.
  • Han er også – sammen med 26-årige B.H. – tiltalt for a have hjulpet Omar El-Hussein af med blandt andet den fuldautomatiske riffel, som han anvendte under angrebet mod Krudttønden, hvor 55-årige Finn Nørgaard blev skudt og dræbt.