20-årig iværksætter lever af at give brugte gummisko nyt liv

Karl Faurholt er droppet ud af gymnasiet for at male sneakers, som han sælger videre.

Med pensler, maling og et blik for brugte designersko, har Karl Faurholt de sidste tre år tjent penge på at male gamle sneakers og sælge dem videre.

- Det er jo blevet til en rigtig god forretning, fordi folk i dag er begyndt at gå i så dyre sko, at det kan betale sig at restaurere dem, fortæller den 20-årige Karl Faurholt.

  • Karl Faurholt maler blomster på et par brugte sneakers.
  • Ungdomsværelset danner ramme for sneakersværkstedet.
1 / 2

Og hvis man er i tvivl om, hvorvidt man kan leve af at male sneakers, så droppede Karl Faurholt ud af 2.g i gymnasiet, fordi han havde så meget at lave.

- Det eneste, jeg lavede, da jeg kom i skole, det var at sidde og svare på e-mails. Så jeg tænkte, enten så lader jeg være, eller også går jeg all in på sneakers, siger Karl Faurholt.

80 procent værksted og 20 procent seng

Fra sit ungdomsværelse maler han designerskoene med en vandfast maling. Og værelset bærer tydelig præg af at være hovedkontor for iværksætteren. På gulvet er der malerpletter, der skal slibes væk.

- Det er 80 procent værksted, og så er der lige 20 procent seng. Det er her, jeg laver alle mine ting, siger Karl Faurholt.

Nogle sneakers sætter han i stand for skoenes ejere. Andre køber han brugt, maler nye mønstre på og sælger dem videre med fortjeneste.

Specielle sneakers gør én mere selvsikker

Mens mange af hans jævnaldrende sover længe søndag formiddag, har han været tidligt oppe. I dag skal han sælge sneakers til de tusindvis af unge, der er mødt op til en event i Papirhallen i København.

Han har omkring 35 par sko med - nogle vil han sælge for 600 kroner, mens han kun vil af med nogle helt særlige modeller for 12-18.000 kroner.

En anden dreng har et par sko på, som han håber at kunne sælge videre til 65.000 kroner.

Et par sko, som ejeren vil forsøge at sælge videre til 65.000 kroner.

De unge sneakers-entusiaster i Papirhallen går især efter skomodeller, der giver opmærksomhed.

- Du er mere selvsikker, og du kan flere ting, når du har dem på, siger Jonathan Ingemann på 15 år.

Papirhallen i København var søndag ramme for tusindvis af sneakers-entusiaster.

Karl Faurholt endte med at sælge sko for omkring 20.000 kroner i dag, og han håber, han kan åbne en fysisk butik i København.

Se Karl Faurholt sætte en gummisko i stand og sælge skoene videre i videoen i toppen af artiklen.

FacebookTwitter