20 aktivister anholdt på Trekroner Fort

20 unge aktivister er blevet anholdt på Trekroner Fort i Københavns Havn. Aktivisterne er utilfredse med Østre Landsrets afgørelse i sagen om Ungdomshuset på Jagtvej. De unge sigtes nu for ulovlig indtrængen.

Trekroner Fort er atter frit. Tidligere i dag blev fortet besat af 20 unge aktivister, som er utilfredse med Østre Landsrets afgørelse i sagen om Ungdomshuset på Jagtvej i København. (Foto: Christian Ringbæk © Scanpix)

20 unge aktivister, som tidligere i dag indtog Trekroner Fort i Københavns Havn, er blevet anholdt.

Gruppen, der kalder sig pirater, foretog "erobringen" i protest mod Østre Landsrets afgørelse i sagen om Ungdomshuset på Jagtvej.

Anholdelserne skete uden dramatik, men med passiv modstand fra de 20 unge, som vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch udtrykker det.

Efter anholdelsen blev de på fortets færge sejlet til Lynettehavnen og kørt til politistationen på Bellahøj.

Sigtes for ulovlig indtrængen

De unge bliver nu sigtet for ulovlig indtrængen, men da de ellers opførte sig pænt, bliver de løsladt, når de er afhørt.

- Vi tog herud med kanalrundfarten, fortæller en af de unge, der kun vil opgive sit fornavn - Rose, mens aktionen stod på.

- Vi har lukket dørene og hejst et piratflag. Hvis de border vores elskede skib Ungdomshuset, må vi jo erobre et andet sted. Så det her er både en kamp for Ungdomshuset og for flere fristeder i det hele taget, siger Rose.

Facebook
Twitter