20 personer i Danmark er testet positive for coronavirus

Yderligere fem danskere er blevet testet positive for smitte det sidste døgn.

Det første tilfælde af coronavirus i Danmark blev konstateret i sidste uge. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Yderligere fem personer i Danmark er blevet testet positive for smitte med coronavirus siden i går. Det bringer det samlede antal af smittetilfælde i Danmark op på 20.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsoringen og håndteringen af de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede. Tætte kontakter til de smittede kommer i hjemmekarantæne, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

De fleste af de tidligere tilfælde er blevet konstateret, efter at personerne har været i udlandet. Det fremgår ikke af styrelsens oplysninger, hvor de nye smitteramte kan være blevet smittet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle der siden 2. marts er kommet fjem fra et de særlige risikoområder, holder sig hjemme 14 dage efter hjemkomst.

Højrisikoområderne dækker over fire regioner i Italien, hele Iran samt store dele af Kina og Sydkorea.

Beder folk om at blive hjemme

Medarbejdere i sundheds- og ældresektoren skal blive hjemme fra arbejde, hvis de har været i et af højrisikoområderne indenfor de sidste 14 dage.

Folk, der har været i risikoområderne, skal heller ikke besøge sygehuse, plejecentre og lignende, hvor de kan komme i kontakt med særligt sårbare og udsatte.

Tidligere i dag oplyste Divisionsforeningen, at den tidligere landsholdsspiller Thomas Kahlenberg er kommet i hjemmekarantæne, efter at han har fået konstateret coronavirus.

Thomas Kahlenberg var i søndags på Brøndby Stadion for at overvære superligaopgøret mellem Brøndby og Lyngby. Det har fået Styrelsen for Patientsikkerhed til at efterlyse folk, der har været i kontakt med ham på Brøndby Stadion.

I det tilfælde skal man kontakte Brøndby, hvis man har givet Thomas Kahlenberg håndtryk, kram eller siddet eller stået sammen med ham i over 15 minutter med mindre end to meters afstand til ham.

- Vi opfordrer de fans, der måtte have været i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg i søndags til at ringe på telefon 33367999 og give deres kontaktinformation, så sundhedsmyndighederne kan tage direkte kontakt til dem og foretage en vurdering af, om der er grundlag for karantæne, lyder det fra sportsdirektør i Brøndy, Carsten V. Jensen.

Brøndby har lokaliseret 13 personer, som er sendt i hjemmekarantæne, da de kan have været udsat for smitte.

Flere tiltag kan tages i brug

Sundheds- og ældreministeriet godkendte i mandags, at myndighederne kan tage paragraf 5 til 9 i epidemiloven i brug for at inddæmme smitte.

De paragraffer giver myndighederne mulighed for at aflyse offentlige arrangementer og at afspærre områder. Samtidig kan politiet sættes til at sørge for, at borgere i karantæne overholder karantænen.

I forbindelse med de nye tiltag mod coronavirus, der blev sat i værk mandag, sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at der i løbet af de kommende dage og uger kan blive taget endnu flere beslutninger og tiltag for at inddæmme smitten.