20 ton forurenede æg fra udlandet er blevet solgt i Danmark

Æggene er forurenet med fipronil og blandt andet solgt til catering.

20 ton forurenede æg er solgt i Danmark, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Æggene er forurenet med fipronil, og de er ulovlige, men vurderes at være ufarlige.

Det er det danske firma Danæg Products, som har modtaget i alt 20 ton kogte og pillede æg fra en belgisk underleverandør.

Æggene er blevet solgt til blandt andet kantiner, køkkener, caféer og cateringvirksomheder og er ifølge styrelsen "næppe i større omfang" blevet solgt i danske detailhandelsbutikker.

Det giftige insektmiddel, der normalt bliver brugt til at bekæmpe lus og mider hos hunde og katte, er tidligere blevet fundet i æg fra hollandske og belgiske besætninger.

To personer er blevet anholdt i Holland i forbindelse med æggeskandalen, der har spredt sig til flere europæiske lande.

Prøver viser spor af fipronil i æggene solgt i Danmark, dog ikke på et sundhedsskadeligt niveau. Men fordi indholdet er ulovligt, så skal Danæg Products trække æggene tilbage fra deres kunder, oplyser Fødevarestyrelsen.

Styrelsen oplyser også, at man her fortsat følger sagen nøje, og at det ikke kan udelukkes, at yderligere efterforskning vil afdække flere sager om import af æg eller æggeprodukter med fipronil til Danmark.

/DR Nyheder/

DEN EUROPÆISKE ÆGGESKANDALE

  • I midten af juli kom det frem, at belgiske myndigheder havde fundet æg, der indeholdt det giftige insektmiddel fipronil. Midlet kan skade mennesker.

  • Siden har skandalen rullet, og EU følger sagen tæt – blandt andet fordi det forlyder, at problemet var kendt, uden at EU og EU’s medlemslande blev advaret.

  • Millioner af æg er nu trukket tilbage fra butikker i Belgien, Holland og Tyskland, ligesom Storbritannien, Frankrig, Sverige og Schweiz også kan have modtaget forurenede æg.