2000 forlader folkekirken om måneden

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at over 12.000 har forladt folkekirken i årets første seks måneder.

Vielser af homoseksulle har blandt andet fået konservative kristne til at forlade folkekirken. (© Colourbox)

Det seneste halve år har løse optællinger peget i retning af, at folkekirken har tabt medlemmer under debatten om vielser af homoseksuelle.

Nu kommer det første solide talmateriale om kirkemedlemskab fra Danmarks Statistik, og tallene viser, at 12.306 danskere i første halvdel af 2012 har meldt sig ud af folkekirken.

Til sammenligning meldte i alt 13.587 personer sig ud i hele 2011. Det skriver Kristeligt Dagblad. Udviklingen er en reaktion på den debat, der har været om vielse af homoseksuelle, vurderer religionsforsker fra Aarhus Universitet Marie Vejrup Nielsen:

- Udmeldingerne kommer dels fra de konservative kristne, der er imod det nye ritual, dels fra de moderate kristne, som er blevet præget af den massive mediedækning, der har været om emnet. Her har de set nogle personer i præstekjoler stå frem og tale imod homoseksuelle vielser, hvilket de moderate ikke kan stå inde for.

Kirkeminister Manu Sareen (R) anerkender vielsesdebattens betydning:

- Jeg tror, at det er sandsynligt, at den ophedede debat om vielse af homoseksuelle i kirken kan spille ind på antallet af aktuelle udmeldelser, siger kirkeministeren.