21-årig varetægtsfængslet i fire uger efter trafikdrab på femårig

Ung mand nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab på lille pige.

Folk har lagt blomster for at mindes den femårige pige, der mistede livet efter at være blevet ramt af en mandlig flugtbilist på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Politiet mistænker, at føreren af den bil, der onsdag dræbte en lille pige og kvæstede hendes mor på Peter Bangsvej på Frederiksberg, var påvirket.

- Han blev først fanget mange timer senere, så det kan vi ikke kontrollere os ud af, men det er vores klare overbevisning, at han har været påvirket under kørslen, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi om den mistænkte anholdte.

Han oplyser til TV2, at der er fundet lattergaspatroner i ulykkesbilen.

Den unge mand er tidligere dømt, og han er i forvejen frakendt kørekortet, fortæller Jørgen Bergen Skov.

I dag blev den 21-årige mand ved et grundlovsforhør sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. I alt blev den unge mand præsenteret for syv sigtelser. Blandt andet er han sigtet for at have forvoldt nærliggende fare for pigens mor, der væltede og slog hovedet ind i husmuren.

Den 21-årige er også sigtet for at stikke af fra ulykken og efterlade en person, der er i livsfare, i hjælpeløs tilstand.

- Han tilkalder end ikke hjælp. Han stikker bare af, siger Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi.

Nægter sig skyldig

På en adresse i Ishøj, hvor den 21-årige bor, har politiet i øvrigt fundet 51 falske 1.000-kronesedler samt 15 gram kokain og 79 gram hash. Her er han sigtet for at ville videresælge stofferne.

Ulykkesstedet onsdag eftermiddag. Føreren af bilen stak af til fods, men blev anholdt torsdag aften. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

Ved grundlovsforhøret i Retten på Frederiksberg nægter han sig skyldig i de alvorligste af sigtelserne. Han erkender at have ført bilen, men siger, at der er tale om et uheld.

Han erkender også besiddelse af falske penge, men ikke at de skulle i omløb. Han erkender også besiddelse af kokain og hash til eget forbrug.

Retten valgte at varetægtsfængsle den 21-årige i fire uger.

Det sker, fordi man frygter, at han kunne flygte, begå nye lovovertrædelser eller vanskeliggøre efterforskningen ved at påvirke vidner.

Anklager: Fås ikke mere alvorligt

Det var derfor en tilfreds anklager, Kristian Kirk, der talte med journalister efter grundlovsforhøret. Han kan bekræfte, at man mener, at den formodede gerningsmand var påvirket under ulykken, men ikke af hvilket rusmiddel.

Han kan heller ikke sige, om der efter hans mening er tale om såkaldt "vanvidsbilisme".

- Det er ikke noget, vi holder os til i anklagemyndigheden, for det er ikke en juridisk term. Men det er en meget alvorlig straffesag fra trafikken. Det må man sige. Det fås ikke mere alvorligt på den konto, siger Kristian Kirk.

To sigtet for at hjælpe til flugt

Den unge mand blev anholdt i går ved 20-tiden, efter at politiet havde udsendt en efterlysning. Han blev standset i en bil sammen med to andre personer, der nu er sigtet for at medvirke til flugt.

Ulykken skete onsdag eftermiddag. En sort VW Passat holdt på Sæbyholmsvej ved udmundingen i Peter Bangs Vej på grænsen mellem Valby og Frederiksberg.

Pludselig accelererede bilen, krydsede vejen og ramte den femårige pige og hendes mor på fortovet på den modsatte side af vejen.

Pigen afgik kort tid efter ved døden, mens hendes mor blev lettere kvæstet.

Statsminister: Mit hjerte græder

Dødsulykken fik i går statsminister Mette Frederiksen (S) til i et Facebook-opslag at kalde flugtbilisten for en "kujon".

- Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragisk vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende. Og hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger, skrev hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter