21 af Europas 100 bedste arbejdspladser er i Danmark

Selvom Danmark er et lille land, er vi nummer to i Europa med 21 arbejdspladser i top 100.

Middelfart Sparekasse er en af de danske arbejdspladser, der er blandt de 100 bedste i Europa ifølge ny undersøgelse. (© Middelfart Sparekasse)

Når danskerne går på arbejde, er smilet tilsyneladende lidt bredere end i andre europæiske lande. En ny undersøgelse viser nemlig, at 21 ud af Europas bedste arbejdspladser ligger i Danmark.

Ikke overraskende er det Tyskland, der fører an med 23 af de bedste arbejdspladser, mens Danmark er nummer to. Tallene er baseret på nationale undersøgelser i 19 europæiske lande, hvor 2330 virksomheder har deltaget, heraf 136 fra Danmark.

- Jeg synes, at det er imponerende, at mange danske virksomheder scorer så højt, og det skal vi være stolte af.

- For nylig blev der offentliggjort en undersøgelse fra Eurostat omkring arbejdsglæde, og den viste også, at her ligger danskerne helt i top sammenlignet med andre lande, siger Ditte Vigsø, der er administrerende direktør i Great Place to Work i Danmark, i en pressemeddelelse.

Bør markedsføre arbejdsglæde

Great Place to Work er en global konsulent- og rådgivningsvirksomhed, som har kontorer i 45 lande verden over og hjælper arbejdspladser med at blive bedre.

- Debatten blandt virksomheder går ofte på, at vi i Danmark har vanskeligt ved at tiltrække dygtige specialister fra udlandet.

- Men markedsfører vi i højere grad vores arbejdsmarked med, at det er i Danmark, du opnår størst arbejdsglæde, vil det være et meget stærkt konkurrenceparameter, når det gælder om at tiltrække de dygtigste medarbejdere fra udlandet, siger Ditte Vigsø.

Bofællesskab er højst placeret

Ser man på listen over små og mellemstore virksomheder, er den første danske virksomhed offentlig og hedder Bofællesskaberne Edelsvej.

- Vi er helt vildt stolte over at ligge så godt. Vi havde ikke forestillet os, at vi kunne komme så højt op på listen, og nu kan vi kalde os Europas næstbedste arbejdsplads.

- Midlet til at nå hertil er egentlig meget simpel. Det handler om gennemsigtighed og tydelighed i alt, hvad vi gør, siger Annemette Hauschildt, områdeleder i bofællesskabet Edelsvej.

Den bedste virksomhed i den kategori er et svensk it-firma ved navn Cygni.

Andre danske virksomheder i top 100 er Irma, Beierholm og Comwell.

/ritzau/