214 anbragte unge får deres egen computer

214 anbragte børn og unge får i disse dage det store ønske om en computer opfyldt. IT-virkeligheden er nemlig trist på døgninstitutioner.

I dag får de første 214 anbragte børn og unge en computer, så de får samme IT-muligheder som deres jævnaldrende kammerater.

De ca. 15.000 børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, har store problemer med at følge med på en uddannelse eller deltage i det social fællesskab, fordi de ikke har en computer, men må dele med måske fem andre på opholdsstedet.

Derfor blev Børnenes IT-fond oprettet af Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-branchen og IDG Danmark for at samle penge ind, så børnene og de unge kunne få en computer.

Penge doneres af IT-branchen

- I alt har 400 unge indtil nu søgt om en computer, og vi har fået penge til nu at kunne give 213 unge deres egen computer. I denne omgang har vi prioriteret de unge mellem 13 og 23 år, som enten var i gang med en uddannelse, eller skal til at gå i gang, siger projektleder Rikke Engskov Jensen fra Børnehjælpsdagen.

Hun siger, at pengene til computerne doneres til fonden fra IT-branchen og det øvrige erhvervsliv.

- De anbragte unge står ofte i den situation, at de måske skal dele en computer med fem andre, og det kan betyde, at de måske kun har tyve minutter til at skrive en dansk stil, eller tyve minutter til at være på Facebook, siger hun.

Må låne lederens compuer

Formålet med computerne er at gøre de unge bedre i stand til at gennemføre en uddannelse og i højere grad deltage i sociale fællesskaber, siger Rikke Engholm Jensen.

I dag får 16-årige Prince, der bor på bostedet Kurreholm i Nordsjælland en computer, og det glæder han sig voldsomt til, fordi han hidtil har været nødt til at låne bostedets leder, Pia Nebelongs gamle computer.

- En computer betyder, at han nu kan sidde og arbejde på sit værelse, og han kan holde kontakt til sine venner, sine gamle skolekammerater og familien i Afrika, siger Pia Nebelong.

Facebook
Twitter