22-årig svensk mand anholdt for sprængning på Østerbro

Københavns Politi efterlyser samtidig en 23-årig svensk mand internationalt.

Skattestyrelsens facade efter eksplosionen sidste uge. I dag oplyste Københavns Politi, at en 22-årig mand er anholdt og en 23-årig mand er efterlyst. Begge af svensk nationalitet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Intensiv efterforskning og samarbejde med kolleger i Sverige førte tirsdag aften til, at Københavns Politi har pågrebet en mulig gerningsmand og samtidig efterlyser en anden for bombesprængningen i sidste uge.

- I aftes blev der anholdt en 22-årig svensk mand, og vi efterlyser en anden 23-årig svensk mand. Begge er mistænkte for at være gerningsmændene bag sprængningen ved Skattestyrelsen, siger Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi.

Ifølge DR Nyheders retskorrespondent Trine Maria Ilsøe blev den 22-årige anholdt i Malmø.

Eksplosion sent tirsdag

Tirsdag aften i sidste uge raserede en eksplosion Skattestyrelsens facade på Østerbro i København.

Politi modtog anmeldelsen om eksplosionen klokken 22.16. Politiet var derefter til stede med mange patrulje-vogne og en stor efterforskning blev sat i gang.

To personer var ifølge politiet i bygningen på det tidspunkt, men ingen af dem kom til skade. En anden person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen, men søgte selv hjælp på en skadestue.

DR Nyheders retskorrespondent Trine Maria Ilsøe besøgte gerningsstedet og viser her, under en spånplade, hvor stort et krater bombesprængningen foran Skattestyrelsen efterlod.

Onsdag efter sprængningen opfordrede skatteminister Morten Bødskov (S), der besøgte gerningsstedet, alle til at melde sig, hvis de havde set noget eller lå inde med viden.

Ingen sammenhæng

Københavns Politi oplyste på pressemødet, at der ikke umiddelbart var nogen sammenhæng mellem eksplosionen tirsdag samt eksplosionenNørrebro senere på ugen.

Men efter en lang række ransagninger har man beslaglagt det formodede køretøj, der blev brugt tirsdag aften. Køretøjet vil nu blive genstand for tekniske undersøgelser, oplyser Jørgen Bergen Skov.

Der vil senere blive indkaldt til et grundlovsforhør, der ifølge Københavns Politi vil ske bag lukkede døre.

- Det betyder grundlæggende, at vi fra retten kan få et navn og en fødselsdato. Alle de afgørende detaljer får vi sandsynligvis ikke, for presse og tilhørere vil blive sendt uden for døren, siger Mette Mayli Albæk, DR Nyheders retsanalytiker.

Siden februar har en række eksplosioner ramt København - få et overblik over sprængningerne her.