22 anholdt efter klimaprotest i Aarhus

En gruppe demonstranter er i politiets varetægt, efter de deltog i en klimaprotest på oliehavnen i Aarhus.

Østjyllands Politi har anholdt 22 demonstranter i forbindelse med en klimaaktion på oliehavnen i Aarhus.

Det skriver TV2 Østjylland.

Demonstranterne spærrede tidligt i morges for trafikken til og fra havnen, da de nægtede at flytte sig fra gaden.

De protesterede i håb om at få Danmark til at skære i forbruget af fossile brændstoffer og ønskede at råbe politikerne op. Det resulterede i en kø af biler.

Danmark halter bagefter, når det kommer til at nedbringe forbruget af fossile brændstoffer, forklarer Esben Rude, der er talsmand for demonstranterne.

- I stedet for at falde, så har Danmark brugt mere de seneste år. Derfor er det vigtigt at sætte ind her, siger han til tv-stationen.

Flere anholdelser

Ifølge Østjyllands Politi fik de en anmeldelse tidligt i morges, og klokken 06.14 blev 22 personer anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen, da de havde bevæget sig ud på kørebanen. Det blev senere til flere anholdelser.

- Klokken 08.40 foretog politiet anholdelse igen. Denne gang blev 10 personer anholdt, og de er nu på vej ind til politistationen.

- Politiet er nu ved at få et overblik over sigtelserne, men de ligger alle sammen inden for ordensbekendtgørelsen, siger Martin Løye, politiinspektør for borger- og forebyggelsescenteret hos Østjyllands Politi.

Ifølge ham var der omkring 25 personer på havnen, men nu er aktionen blevet stoppet.

- De blev anholdt, fordi de ikke respekterede de anvisninger, de havde fået fra politiet. Og derfor er vi nu blevet nødt til at stoppe aktionen.

Demonstranterne er tilknyttet den internationale organisation Extinction Rebellion. Igennem ulovlige aktioner kæmper gruppen for klimaet.

Demonstranterne blev sat på en række i et såkaldt futtog i vejkanten, da de blev anholdt.

Artiklen er blevet opdateret 9.36 med citater fra Østjyllands Politi.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter