22 nye smittetilfælde - Danish Crown i Ringsted lukker i en uge

Danish Crown tager nu konsekvensen og lukker slagteriet midlertidigt.

Danish Crowns slagteri i Ringsted lukker foreløbigt i en uge, efter at yderligere 22 ansatte er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned, siger administrerende direktør Jais Valeur.

Alle skal i selvisolation

De nye tilfælde, der blev konstateret lørdag morgen, betyder, at i alt 142 ansatte på slagteriet er blevet konstateret smittet.

  • Martin Andersen i billedet benyttede sig af muligheden for at blive testet i testcenteret, der blev sat op i Ringsted tirsdag den 4. august. (Foto: Claus bech © Scanpix)
  • Næsten 600 ansatte er blevet testet på slagteriet. (Foto: Claus bech © Scanpix)
  • En sundhedsansat er i gang med en test. (Foto: Claus bech © Scanpix)
1 / 3

Danish Crown oplyser i pressemeddelelsen, at samtlige medarbejdere på slagteriet skal gå i selvisolation i en uge.

Slagteriet opfordrer desuden sine ansatte til også at holde afstand til dem, de bor med.

- Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør ondt på os alle i Danish Crown, siger Jais Valeur.

Se her, hvor mange smittede, der er i dit område. Bemærk, at kortet blev opdateret fredag.

Smitten blandt de ansatte hos Danish Crown opstod i slutningen af juli og er siden steget støt. Derfor er et mobilt testcenter blevet opsat ved slagteriet.

Danish Crown har omkring 850 medarbejdere ansat på slagteriet i Ringsted.

Jais Valeur afviser overfor DR Nyheder, at man kunne have grebet situationen anderledes an, eksempelvis ved at lukke slagteriet tidligere.

- Fra dag ét har vi haft en overvejelse, om det mest korrekte var at lukke ned, men der har vi efter samråd med myndighederne forfulgt en strategi, der hed inddæming af smitten i stedet for, siger han.

Tidligere har der været store tilfælde af smitte på slagterier i blandt andet Tyskland, hvor 1.500 medarbejdere fra et slagteri blev testet positive med corona.

Artiklen er klokken 18.02 blevet opdateret med et citat fra den administrerende direktør.