22 politifolk kom til skade: Hooligan slog betjents tænder løse

Seks personer er sigtet, men maskeringer volder politiet problemer.

22 betjente kom til skade under sammenstød med voldelige FCK-hooligans under søndagens kamp mod Brøndby. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Et voldsomt sammenstød mellem FCK-fans og politiet på Brøndby Stadion i sidste weekend gik især ud over én betjent.

Da betjenten rykkede ind på udebanetribunen for at komme kampens kontrollører til undsætning, fik han et slag i ansigtet, der var så hårdt, at han fik slået tænder løse, fortæller vicepolitiinspektør Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi.

Yderligere 21 betjente er kommet lettere til skade under urolighederne, hvor politiet indtil videre har sigtet seks FCK-fans.

De er sigtet for vold mod betjente, ulovlig maskering og for at deltage i urolighederne.

- Der foregår et kæmpe arbejde med at kigge videoer igennem, og så skal vi identificere folk ud fra videoerne, siger vicepolitiinspektøren.

- Vi har også en masse kolleger, der er kommet til skade, som skal afhøres, inden vi kan sigte flere, siger hun.

Maskeringer volder problemer

Det er især brug af maskeringer, der volder efterforskningen problemer. Politiet har derfor nedsat en gruppe til at undersøge de over 50 registrerede lovovertrædelser.

- Mange er maskerede, og derfor skal vi følge dem i videoovervågningen for at se, om der er tidspunkter, hvor de ikke er maskerede. Det tager rigtig lang tid, siger Charlotte Skovby.

Helt alene med efterforskningen står politiet dog ikke.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra offentligheden. Der er rigtig mange, som ringer og skriver ind, at de kan genkende folk fra videoovervågninger, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

/ritzau/