23 kørt på hospitalet efter kulilteforgiftning

23 personer blev tirsdag eftermiddag bragt på hospitalet med symptomer på kulilteforgiftning efter grillarrangement i Vejby. Politiet advarer de andre gæster.

Et grillarrangement i Vejby endte med, at flere af gæsterne blev forgiftede af kulilte.

Brug af grill indendørs ved en reception i Vejby ved Helsinge Kommune gik galt tirsdag eftermiddag.

23 personer blev bragt på hospitalet med symptomer på kulilteforgiftning, og politiet i Hillerød frygter nu, at andre gæster også kan blive syge.

Ved arrangementet på Grøndyssevej i et garageanlæg deltog mellem 40-55 personer. Nogle var der kun kortere tid, mens andre opholdt sig der længere.

Ifølge vicepolitikommissær Palle Jørgensen blev der tilkaldt en ambulance kl. 15.26, da en person pludselig besvimede.

Opfordring: Tag på skadestue

De gæster, der har deltaget i receptionen, skal straks søge til den nærmeste skadestue, hvis de føler sig dårlige eller oplever symptomer som opkastninger, omtågethed, hovedpine eller de besvimer, lyder det fra politiet.

Kulilteforgiftning kan være livstruende.

De forgiftede blev under udrykning kørt til Hillerød Sygehus og Rigshospitalet. Ifølge politiet var der ved 18-tiden også nogle af gæsterne, der selv havde henvendt sig på hospitalerne.

Indlagte får ilt

20 af de forgiftede ligger på Hillerød Sygehus, mens tre er endt på Rigshospitalet, oplyser Palle Jørgensen.

På Hillerød Sygehus skulle de indlagte have ilt i endnu et par timer, hvorefter man igen skulle tage nye prøver for kulilteindholdet i blodet, fortæller vicepolitikommissæren.

Under fødselsdagsreceptionen havde værterne brugt en halv olietønde fyldt op med kul som grill i det cirka 250 kvadratmeter store lukkede rum. Og det var altså kombinationen af grill og det lukkede rum, der forårsagede forgiftningen.

Facebook
Twitter