235 sovepiller om dagen

235 sovepiller hver dag. Så meget mente en praktiserende læge fra Aabenraa, der skulle til for at få en psykiatrisk patient til at slappe af. Derfor har han nu fået en kraftig advarsel fra Patientklagenævnet.

(Foto: stock.xchng)

En praktiserende læge fra Aabenraa har fået en kraftig advarsel fra Patientklagenævnet.

Lægen ordinerede ekstremt høje doser sovemedicin til en psykiatrisk patient. Den anbefalede daglige dosis er én tablet om dagen, men da forbruget var højest, spiste patienten hele 235 tabletter dagligt.

Forbruget af sovemedicinen Stilnoct startede, da patienten blev udskrevet fra psykiatrisk behandling i 1997.

Her fik han ordineret fire sovetabletter dagligt for at falde til ro. Det blev samtidig aftalt, at den fremtidige medicinering skulle ske hos egen læge.

Men her gik det galt. Forbruget af medicinen voksede meget kraftigt, så patienten i en periode fra 2003 og 2004 spiste over 200 tabletter dagligt udskrevet af lægen.

Reagerede på nedtrapning

De udskrivninger har Patientklagenævnet nu kritiseret kraftigt.

Det enormt store forbrug af sovemedicin blev opdaget, da lægen i samråd med patientens familie forsøgte at trappe forbruget af de afhængighedsskabende tabletter ned.

Det reagerede patienten kraftigt på. Han nægtede at spise og drikke og blev skrigende og råbende.

Lægen blev indberettet

Han blev tvangsindlagt og det psykiatriske personale valgte at indberette den praktiserende læge, da de hørte om det enorme forbrug af sovemedicin.

Patientklagenævnet kritiserer nu offentligt lægen for at lade forbruget vokse så meget, for primært at have kontakt med patientens far når han udskrev medicinen og for ikke at kontakte psykiatrisk sagkyndige meget tidligere i forløbet.

Lægen har ikke ønsket at give sin version af forløbet.