24 fængslet i 27 dage for vold mod politiet

24 er blevet fængslet i 27 dage, sigtet for blandt andet vold mod politiet i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Under retssagen kom det frem, at politiet har fundet våben i Ungdomshuset, blandt andet bomber

Politiet har i løbet af dagen anholdt omkring 160 personer. Fem er fængslet i 27 dage. (Foto: Mikkel Inumineq Jørgensen / inuvision.dk © DR)

24 af de 36 personer, der i dag fremstilles i grundlovsforhør efter rydningen af Ungdomshuset, er blevet varetægtsfængslet efter rydningen af Ungdomshuset i morges. 17 af de anholdte er udlændinge.

En 18-årige kvinde blev fængslet for vold og for vold mod politiet, og en 36-årige mand blev fængslet for vold mod politiet og for at have forberedt vold mod politiet.

De fængslede er også sigtet for at forhindre Faderhuset i at råde over sin ejendom, men her mente retten ikke, at sigtelsen kunne bære en varetægtsfængsling.

Politiet fandt flere våbenI forbindelse med retsmødet fremlagde anklageren omfattende billeddokumention af, hvad politiet fandt under rydningen af huset.

Blandt det beslaglagte var en lang række våben som køller, jernstænger, slangebøsser, brandbomber, flammekastere og krysantemumbomber. Desuden blev der beslaglagt overvågningsudstyr og vagtplaner, der fortalte, hvem der skulle holde vagt i huset hvornår.

De to fængslede opholdt sig på tredje etage i huset, men blev ligesom de fleste andre anholdte presset ned i kælderen, hvor de blev anholdt. Her kastede den 36-årige ifølge sigtelsen sten og flasker mod politiet.

Facebook
Twitter