24 mia. til globale klima-forbedringer

30 lande går sammen om at øge bistanden til klima og miljøforbedringer i verden i de kommende 4 år. Aftalen er kommet i hus efter et års forhandlinger

Tørke i Amazonas har taget livet af fiskene. 30 lande er blevet enige om at give over 24 milliarder kroner i støtte til projekter der kan give klima og miljøforbedringer. (Foto: © Scanpix/Bruno Kelly)

Over 24 milliarder kroner i støtte til globale klima- og miljøforbedringer, det er resultatet af over et års svære svære forhandlinger på globalt plan. Det skriver Underigsministeriet.

I dag kunne der så endelig skrives under på en erklæring som siger at der er opnået enighed mellem over 30 lande om 55 procents forøgelse af bistanden til den Globale Miljøfacilitets (GEF) arbejde de næste 4 år.

GEF arbejder sammen med Verdensbanken, regionale udviklingsbanker og flere af de store FN organisationer om bistand til klima, biodiversitet, ørkenbekæmpelse, håndtering af farligt kemisk affald samt en bæredygtig udnyttelse af havenes ressourcer.

Støtten, der er fireårig dækker perioden 2010 til 2014. Det danske bidrag udgør 400 millioner kroner skriver Udenrigsministeriet.