24 Uber-chauffører sigtet af politiet

Alene i 2016 er ni Uber-chauffører ind til videre sigtet for brud på taxaloven.

Anklagemyndigheden ventes at sende en række sager til retten for at få afgjort, om chaufførerne overtræder loven, samt få fastlagt et bødeniveau. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Mens myndighederne endnu ikke har afgjort om selve Uber-tjenesten er lovlig eller ulovlig i Danmark, så er politiet begyndt at slå kraftigere ned på de enkelte Uber-chauffører.

Efter Københavns Politi i november sidste år sigtede de første tre Uber-chauffører er antallet af sigtelser steget støt.

I 2015 blev 15 Uber-chauffører sigtet, mens der i 2016 allerede er sigtet ni.

Alle er sigtet for overtrædelse af taxiloven og taxibekendtgørelsen, oplyser politikommissær i færdselsafdelingen ved Københavns Politi, Søren Wiborg.

Politikommissæren forklarer stigningen i antallet af sigtelser med, at Uber-chaufførernes overtrædelser er et nyt område, som politiet er blevet bedre til at håndtere.

- Så når vores kolleger i Københavns Politi standser en bil med en Uber-chauffør og passagerer i, så ved de, hvordan de skal håndtere det, siger Søren Wiborg.

Endnu er ingen af sagerne kommet for retten, så derfor er det fortsat uklart, om eller hvordan chaufførerne straffes.

Københavns Politi har sammen med Anklagemyndigheden nedlagt påstand om en bødestraf på 5.000 kroner for hver dag loven overtrædes. Samme tilgang, som når almindelige taxichauffører overtræder loven.

- Der får de en bøde for hver dag, de f.eks. ikke har ført deres kørebog. Så der er i den retning ikke nogen forskel på at være Uber-chauffør eller hyrevognschauffør, siger Søren Wiborg.

Anklagemyndigheden sender i denne uge et antal sager til byretten for at få afprøvet, om det er ulovligt, og få fastlagt et bødeniveau.

Direktør for Uber i Danmark, Mathias Thomsen forklarede til DR Nyheder i december, at man er klar til at hjælpe sigtede chauffører i det omfang, det er muligt.