25-årig knivstikker sigtes for forsøg på manddrab i Sandholmlejren

Mistænkt til angreb mod betjent nægter sig skyldig.

En 25-årig statsløs palæstinenser, der er anholdt for at have stukket en betjent i Sandholmlejren tre gange med en kniv, sigtes for manddrab.

Det fortæller DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, der er til stede i retten i Hillerød, hvor grundlovsforhøret foregår.

- Det er i sig selv alvorligt, men ikke overraskende, siger hun.

Den 56-årige betjent blev nemlig slemt tilredt og var i en periode i livsfare efter de tre stik i henholdsvis højre side af halsen, i skulderen og overarmen.

Den 25-årige var iført grå joggingbukser og en sort T-shirt, hvorpå der med lilla skrift stod 'Københavns fængsler'.

Han svarede stille, roligt og beredvilligt på spørgsmål via en tolk.

Han nægter sig skyldig.

Sigtes ikke for terror - foreløbigt

I går kom det frem, at politiet mistænker den 25-årige statsløse mand for at være radikaliseret. Foreløbigt er han ikke sigtet efter straffelovens terrorparagraf, men sigtelsen kan senere blive udvidet, siger Trine Maria Ilsøe.

- Det er jo et ganske nyt spor. Skal man udvide sigtelsen, handler det om, hvad den formodede gerningsmand har haft til hensigt, siger hun.

Efter sigtelsen var læst op, fortsatte forhøret for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning. Sagen, som anklageren kalder "alvorlig", er nemlig i sit indledende stadie, lyder begrundelsen.

Dommer: Usandsynlig forklaring

Da dommeren fremsagde kendelsen, var dørene atter åbne. Her kom det frem, at den sigtede er blevet varetægtsfængslet frem til 22. oktober, siger Trine Maria Ilsøe.

Det begrunder dommeren med, at den sigtede ikke skal have mulighed for at skaffe sig et alibi - et alibi, han ikke havde i dag.

Dommeren mener desuden, at den 25-åriges forklaring, som blev afgivet bag lukkede døre, virker usandsynlig.

Den sigtede har skader på kroppen og afværgelessioner, der kan stamme fra 'sammenstødet' med betjenten. Desuden er der fundet blod på hans værelse i modtagecentret på Sjælsmark Kaserne.