25-årig mand sigtet for flere drabsforsøg efter skud på Christiania

Den formodede gerningsmand affyrede også flere skud mod politiet under anholdelsen i morges.

Politiet afmærkede bevismateriale efter anholdelsen af den 25-årige formodede gerningsmand fra skyderiet på Christiania. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

En 25-årig dansk statsborger med bosniske rødder er sigtet for flere drabsforsøg i forbindelse med skyderiet på Christiania i går.

Den formodede gerningsmand bliver her til eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt in absentia, da han er indlagt på Rigshospitalet for at blive behandlet for skudsår. Anklagemyndigheden har af hensyn til den videre efterforskning i sagen bedt om at få lukket dørene til grundlovsforhøret, hvilket dommeren har indvilget i.

Christiania

Hashhandlen på Christiania er i fokus, efter at en mand d. 31. august skød to betjente og en civil på Christiania. Følg seneste nyt her.

Se Tema

Inden dørene blev lukket, kom det frem, at den 25-årige mand i går aftes rev sig løs fra to betjente, der forsøgte at anholde ham for at handle med hash på Christiania. I den forbindelse skød han den ene betjent i hovedet og den anden i benet. En civil person blev også ramt.

Drabsforsøg og organiseret hashhandel

Derudover affyrede den formodede gerningsmand flere skud mod politiet under den aktion, der førte til hans anholdelse i morges.

Derfor er han sigtet for en række drabsforsøg mod betjente. Derudover er han sigtet for - sammen med fire andre - at have stået bag organiseret hashandel. De skulle have solgt mere end 1.000 joints, skunk, hashkager med mere.

Skuddene på Christiania faldt i går ved 23-tiden og udløste en menneskejagt, der endte med en anholdelse af den 25-årige mand klokken 6:45 i morges.

Politiets Aktionsstyrke omringede en adresse i Tårnby på Amager, og den mistænkte forsøgte at stikke af til fods, men blev skudt og kørt til Rigshospitalet efter anholdelsen.

Kendt pusher

Den 25-årige er søn af bosniske forældre, der flygtede til Danmark under krigen på Balkan, og er ifølge både politiet og kilder i miljøet kendt for hashhandel på Christiania.

Derudover sad han i 2010 i varetægtsfængslet, da han sammen med sin far var anklaget for drabsforsøg. Den 25-årige blev frikendt i sagen.

En 22-årig mand med relation til den 25-årige mand blev også fremstillet i grundlovsforhør, efter han i nat blev anholdt for hashhandel. Den 22-årige blev varetægtsfængslet i 14 dage.