25-årig mand sigtet for flere drabsforsøg efter skud på Christiania

Den formodede gerningsmand affyrede også flere skud mod politiet under anholdelsen i morges.

Politiet afmærkede bevismateriale efter anholdelsen af den 25-årige formodede gerningsmand fra skyderiet på Christiania. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

En 25-årig dansk statsborger med bosniske rødder er sigtet for flere drabsforsøg i forbindelse med skyderiet på Christiania i går.

Den formodede gerningsmand bliver her til eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt in absentia, da han er indlagt på Rigshospitalet for at blive behandlet for skudsår. Anklagemyndigheden har af hensyn til den videre efterforskning i sagen bedt om at få lukket dørene til grundlovsforhøret, hvilket dommeren har indvilget i.

Inden dørene blev lukket, kom det frem, at den 25-årige mand i går aftes rev sig løs fra to betjente, der forsøgte at anholde ham for at handle med hash på Christiania. I den forbindelse skød han den ene betjent i hovedet og den anden i benet. En civil person blev også ramt.

Drabsforsøg og organiseret hashhandel

Derudover affyrede den formodede gerningsmand flere skud mod politiet under den aktion, der førte til hans anholdelse i morges.

Derfor er han sigtet for en række drabsforsøg mod betjente. Derudover er han sigtet for - sammen med fire andre - at have stået bag organiseret hashandel. De skulle have solgt mere end 1.000 joints, skunk, hashkager med mere.

Skuddene på Christiania faldt i går ved 23-tiden og udløste en menneskejagt, der endte med en anholdelse af den 25-årige mand klokken 6:45 i morges.

Politiets Aktionsstyrke omringede en adresse i Tårnby på Amager, og den mistænkte forsøgte at stikke af til fods, men blev skudt og kørt til Rigshospitalet efter anholdelsen.

Kendt pusher

Den 25-årige er søn af bosniske forældre, der flygtede til Danmark under krigen på Balkan, og er ifølge både politiet og kilder i miljøet kendt for hashhandel på Christiania.

Derudover sad han i 2010 i varetægtsfængslet, da han sammen med sin far var anklaget for drabsforsøg. Den 25-årige blev frikendt i sagen.

En 22-årig mand med relation til den 25-årige mand blev også fremstillet i grundlovsforhør, efter han i nat blev anholdt for hashhandel. Den 22-årige blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Facebook
Twitter