2.500 kroner i bøde for at opholde sig på Islands Brygge

Vennepar sigtet for at bryde opholdsforbuddet på Islands Brygge, da de ventede på havnebussen.

Det kostede både Christian Andersen og Kenan Seeberg 2.500 kroner at vente på bussen på Islands Brygge.

- Det koster nu 2.500 kroner at vente på havnebussen ved havnen.

Sådan lyder det fra to kammerater, efter de, ifølge dem, har fået en bøde på 2.500 kroner hver, mens de ventede på havnebussen på Islands Brygge.

Mandag aften skulle havnebussen til at lægge til ved rampen, da en patruljebil stoppede og to betjente antastede venneparret. De blev sigtet for at bryde opholdsforbuddet på Islands Brygge, fortæller Kenan Seeberg til DR Nyheder.

- Vi havde lige set et andet skilt, der varslede om opholdsforbuddet, og stod netop og snakkede om, at det var vigtigt, at vi stillede os på den rigtige side af skiltet, siger han.

Kenan Seeberg fortæller, at han selv og kammeraten Christian Andersen ikke var gået helt ned på rampen, hvor bussen lægger til, da de ville holde sig på behørig afstand af en kvinde, som også ventede på den sejlende bus.

Men selvom vennerne fulgte ét sæt retningslinjer ved at holde afstand til hinanden og andre, vurderede to betjente at de overtrådte nogle andre.

Christian Andersen lagde efterfølgende et opslag op på Facebook:

- Jeg er ret chokeret over den måde at blive antastet på og behandlet på. Det er jo absurd eller grotesk. Man skulle tro, at politiet havde bedre ting at tage sig til. Jeg synes egentlig, at det er synd, at de skal bruge deres tid på det, siger Kenan Seeberg.

Da betjentene spurgte, om de to mænd ville erkende at have overtrådt opholdsforbuddet, nægtede både Kenan og hans kammerat, at de havde gjort noget ulovligt.

- Vi brugte nok ti minutter, hvor vi forsøgte at tale til deres fornuft. Vi stod jo lige ved siden af busstoppeskiltet og for enden af rampen. Det er jo det mest naturlige sted at stå.

Det ændrede dog ikke på, at de hver især fik en bøde på 2.500 kroner. Udover ikke at komme med den havnebus, som de ventede på.

- Vi har selvfølgelig tænkt os at gå i retten med det, siger han.

Ikke forbudt at vente på bussen

Politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi fortæller, at han er bekendt med opslaget på Facebook, men at han ikke ønsker at kommentere på den konkrete sag.

Han siger dog, at det ikke er meningen, at man skal have bøder, når man venter på bussen.

- Vores umiddelbare vurdering er, at det ikke er en overtrædelse at vente på bussen.

Politiinspektøren fortæller, at denne sag, som alle andre sager, vil blive behandlet af en jurist, som på baggrund af de sigtedes forklaringer og betjentenes observationer vil se på, om der er juridisk hold i sagen.

- Man kan godt vente på sin bus i en zone med opholdsforbud, uden at der er tale om en overtrædelse. Det er min umiddelbare vurdering, afslutter Paw Kaltoft.