25.000 til kamp mod Nykredits bidragssatser: Stop gebyr-gribbene

Over 25.000 personer har meldt sig ind i en Facebook-gruppe, som kæmper mod Nykredits forhøjede bidragssatser.

Nykredit hæver bidragssatserne for kunder i Totalkredit og Nykredit den 1. juli 2016. (Foto: © Camilla rønde, Scanpix)

- Enig med de fleste her i gruppen. Gebyrgribbene skal stoppes.

Sådan skriver Kenneth Julius på Facebook-siden ’Kritiske Interessenter i Nykredit og Totalkredit’.

Det er to utilfredse Totalkredit-kunder, der står bag Facebook-gruppen, der på 10 dage har nået over 25.000 medlemmer. Og flere kommer hele tiden til. Fælles for medlemmerne er, at de er vrede over, at Nykredit vil hæve bidragssatserne på boliglån.

- Vores håb er, at vi kan bruge opbakningen til at få Nykredit og Totalkredit til at tænke sig om en gang til og rulle bidragssatserne tilbage, siger Chresten Ibsen, initiativtager til Facebook-gruppen.

Bagmændene bag Facebook-gruppen vil bruge opbakningen til at danne foreningen Fair Bidragssats.

På foreningens hjemmeside har 1.500 boligejere tastet deres boliglån ind, og foreningen repræsenterer nu lån for tre milliarder kroner.

Hvis Nykredit ikke vil rulle bidragssatserne tilbage, har foreningen fået mandat til at forhandle nye lån med andre kreditinstitutter. Chresten Ibsen taler allerede med kreditforeninger for at få et samlet tilbud for at flytte lånene.

Chresten Ibsen havde ikke regnet med at få så stor tilslutning.

- Jeg havde ikke regnet med så mange medlemmer efter 10 dage. Kreditforeningerne er nogle kæmpestore foreninger. De stiller urimelige krav, der er svære at kæmpe imod. Så jeg tænkte, nu må der gøres noget.