26-årig varetægtsfængslet for brandstiftelse ved asylcenter kendt fra højreradikalt miljø

Politiet har blandt andet fundet benzindunke hos en 26-årig mand. Han er nu fængslet.

Asylcenteret Lyngbygaard - der hører under Røde Kors' asylafdeling - blev natten til torsdag udsat for hærværk. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

En 26-årig mand er netop blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have sat ild til en bil ved et asylcenter i Aarhus. Han er også sigtet for hærværk mod asylcentret.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har den 26-årige tætte forbindelser til det højreradikale miljø. Den sigtede angiver selv på Facebook, at han ’arbejder ved Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse’, som tidligere havde nazi-lederen Jonni Hansen i spidsen.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den sigtede tidligere er dømt for både trusler, hærværk og forsøg på brandstiftelse.

Den sigtede nægter sig skyldig og forklarede i grundlovsforhøret, at han halvsov og så Krøniken på gerningstidspunktet. Ifølge politiet blev der sat ild og tegnet hagekors ved asylcentret natten til torsdag.

Anklageren lagde i grundlovsforhøret vægt på, at politiet blandt andet har fundet benzindunke, handsker og sort spray på den 26-åriges bopæl.

Ytringer på Facebook

På den 26-åriges Facebook-profil fremgår det, at han ofte kommer med politiske ytringer rettet mod eksempelvis asylansøgere.

Her har han blandt andet skrevet, at det er en udskiftning af etniske danskere, hvis man placerer asylcentre i mindre byer i Danmark. Han har også skrevet, at alle ikke-hvide nordeuropæere burde sendes hjem.

I retten lagde fremhævede anklageren også beskeder fra Facebook, hvor det af andre drøftes, om den 26-årige er gerningsmanden.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse

FacebookTwitter