26-årigs redningsaktion blev et hit på Facebook: Lykkelig slutning bag mange likes

Besart Ujkani sprang direkte i det iskolde januarvand, da han hørte en ung piges skrig.

26-årige Besart Ujkani var i Aftenshowet for at fortælle, hvordan han reddede en 12-årig pige, der faldt i havnebassinet i Nykøbing Falster, og om omverdenens reaktion på hans heltegerning. (© dr)

Dagens helt.

Sådan døbte Sydsjællands Politi i lørdags 26-årige Besart Ujkani, efter at han var sprunget i havnebassinet i Nykøbing Falster i et forsøg på at redde en 12-årig piges liv.

Senere samme dag lagde helten selv et link op på Facebook til Ekstra Bladets beskrivelse af hændelsen, hvilket indtil videre har indbragt ham 2.530 likes.

- Det var en forfærdelig hændelse, som endte lykkeligt. Det er den lykkelige slutning, som gør, at folk deler den, tror jeg, forklarede Besart Ujkani selv om opmærksomheden, da han var på besøg i Aftenshowet.

Se den 12-årige pige veninder takke Besart Ujkani for hans heltemod i Aftenshowet. Klik på play.

Bare glad for at have kunnet gøre noget

For den 26-årige, som kom til Danmark fra Kosovo som treårig, gik hans egen heltegerning op for ham allerede kort tid efter, at han var kommet op af havnebassinet igen.

Her kom pigens far nemlig løbende imod ham.

- Han gav mig et kæmpe kram og sagde tak, tak, tak, og at jeg bare skulle sige til, hvis der var noget, han kunne gøre, fortæller Besart Ujkani.

- Jeg sagde bare, at jeg var glad for at have kunnet gøre noget.

Besart Ujkani kom til pigens redning, da han fra sit kontor tæt ved havnebassinet hørte pigens skrig, da hun røg i vandet. Nogle sekunder efter er han selv på vej i det januarkolde havnevand med hovedet forrest.

Og skulle noget lignende ske igen, vil Besart Ujkani igen springe til.

- Det vil jeg. Det vil jeg helt sikkert.

Aftenshowet - DR1 havde besøg af en af hverdagens helte.

Opslået af DR Nyheder på 2. februar 2016