263 anholdt da politiet opløste demonstration

Uroligheder på Nørrebro i København - 263 meldes anholdt efter at politiet opløste en ikke anmeldt demonstration til fordel for Ungdomshuset.

Voldsomhederne begyndte, da politiet greb ind mod en uanmeldt demonstration (Foto: DR © DR)

Efter et par rolige timer udviklede en demonstration sig søndag eftermiddag til gadeuorden og optøjer på Nørrebro i København, hvor der blandt andet blev kastet sten mod politiet.

Demonstrationen var meddelt til medierne, men ikke officielt anmeldt til politiet, som dog havde fået oplyst en rute af de unge.

Men på Dronning Louises Bro gik demonstrationen i stå og spærrede trafikken. Da betjente ville sikre, at trafikken kunne komme igennem, begyndte nogen af demonstranterne at kaste sten og flasker mod politiet.

Politiet begyndte

Kort før klokken 18 kørte politiet frem med en halv snes mandskabsvogne, samtidig med at de havde afspærret Stengade i begge ender. Ifølge flere demonstranter var det politiet, der havde startet urolighederne.

Fredelig demonstration

Ifølge Adam fra Ungdomshusets pressegruppe startede politiet balladen ved at køre ind i siddende demonstranter på Dronning Louises Bro, og flere skulle ifølge ham være kørt på skadestuen.

Desuden mente han, at politiet ved at spærre "festen" inde tvang folk til at forsvare sig selv.

- Meningen var, at det skulle være en fredelig demonstration, sagde han.

Flere hundrede anholdt

Politiet oplyste søndag aften at der var 263 anholdte. Desuden var brandvæsnet på stedet og slukkede brande. I og omkring Folkets Park var der først på aftenen stadig bål, og her afventede brandvæsnet, at politiet skulle sikre adgangsvejene.

Facebook
Twitter