Tema Politimand dræbt af skud

27-årig erkender at have forvoldt politibetjents død

Retten i Glostrup har i dag indledt sagen mod politiassistent Jesper Juls formodede drabsmand.

Kollegaer til Jesper Jul betragter blomster ved drabsstedet foran politigården i Albertslund. 28. september ventes der at falde dom i sagen mod den 27-årige mand, der er anklaget for drabet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Klokken havde netop passeret otte om morgenen, da politiassistent Jesper Jul den 6. december i fjor blev skudt i hovedet, mens han stod ved sin patruljevogn foran Albertslund Politigård.

Dagen efter døde den 43-årige hundefører på Rigshospitalet i København, mens en storstilet menneskejagt førte til anholdelsen af hans formodede drabsmand dagen derpå.

Politimand dræbt af skud

6. december blev en 43-årig betjent skudt i hovedet foran politistationen i Albertslund. Dagen efter blev han erklæret død på Rigshospitalet. En 26-årig mand er anholdt og sigtet for drabet.

Gå til tema

I dag har Retten i Glostrup taget hul på den første af i alt syv retsdage i sagen mod den nu 27-årige mand, der er anklaget for at have affyret det dræbende skud mod Jesper Jul.

Ifølge videoovervågning og vidneforklaringer løb gerningsmanden hen til politiassistenten og skød ham med en pistol på blot en meters afstand.

I forbindelse med det første retsmøde tirsdag morgen er det kommet frem, at gerningsmanden erkender sig skyldig i grov vold med døden til følge.

27-årig skød betjent med plastikkugle i 2012

Manden, der på gerningstidspunktet var 26 år, erklærer sig desuden skyldig i at have stjålet gerningsvåbnet fra Rødovre Skytteforening i Brøndby, ligesom han erklærer sig skyldig i at være i ulovlig besiddelse af våben. Han nægter sig derimod skyldig i den groveste af tiltalepunkterne - manddrab.

Pistolen af mærket Hemmerly blev omtrent en uge efter drabet fundet i et vandløb i Taastrup.

Under grundlovsforhøret i sagen kom det frem, at den 27-årige mand var kendt af politiet i forvejen. I 2012 havde han ligeledes på politigården i Albertslund skudt en betjent med en hardball-pistol, der affyrer plastikkugler. Det kostede dengang den 27-årige otte måneders fængsel.

Dengang blev manden mentalundersøgt uden at blive erklæret sindssyg. Dog blev det vurderet, at han havde en 'afvigende adfærd'.

Anklagemyndigheden kræver i forbindelse med drabssagen den 27-årige mand idømt en fængselsstraf, men har endnu ikke udtalt sig om straflængde. Der er også mulighed for, at den formodede drabsmand kan blive dømt til forvaring i stedet for fængsel.

Der ventes dom i sagen den 28. september.