27-årig kendt skyldig i at tilslutte sig Islamisk Stat

Stort læk fra terrororganisationen Islamisk Stat fører til endnu en terrorkendelse.

Med afgørelsen fra Retten i Glostrup her til morgen er i alt syv personer, der optræder i et stort læk fra terrorbevægelsen Islamisk Stat, fundet skyldige i at tilslutte sig Islamisk Stat.

En 27-årig mand fra Albertslund er netop kendt skyldig i at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat.

Det har Retten i Glostrup afgjort.

Den 27-årige har været i Syrien to gange.

Hans første tur var af en måneds varighed i slutningen af 2013, mens den næste rejse til Syrien foregik i tre uger i foråret af 2014.

Anklagemyndigheden har påstået, at manden lod sig hverve til terrororganisationen under sit første besøg, tilmeldte sig som kriger og modtog våbentræning.

Den tiltalte har under sagen nægtet sig skyldig i at have overtrådt straffelovens terrorbestemmelser. Han har i stedet forklaret, at han var i Syrien for at yde nødhjælp og for at kæmpe imod Islamisk Stat.

Den forklaring har retten imidlertid ikke troet på.

Retten finder den 27-årige mand skyldig i at lade sig hverve af Islamisk Stat og have modtaget våbentræning.

Der er dog ingen beviser på, at den 27-årige mand faktisk har kæmpet for Islamisk Stat, slår retten fast. Det påstod anklagemyndigheden ellers også.

Med morgenens skyldkendelse i retssalen i Glostrup er i alt syv personer i løbet af det sidste år fundet skyldige i at tilslutte sig Islamisk Stat.

Fælles for alle sagerne er, at anklagemyndighedens helt centrale bevis i sagen mod dem har været et lækket medlemskartotek fra Islamisk Stat.

De syv personer havde nemlig alle udfyldt en slags indmeldelsesblanket, som anklagemyndigheden har brugt imod dem.

Dagens afgørelse er den sidste sag mod de danske syrienkrigere på de lækkede dokumenter, som er vendt tilbage til Danmark.

Senere i dag afgør retten, hvad straffen skal være, og hvorvidt han skal udvises. I de øvrige seks sager er de dømte Syrienkrigere i dømt mellem tre og seks års fængsel.

Den 27-årige mand bliver iøvrigt også kendt skyldig i at have sat ild til sin fængselscelle i Kolding Arrest, hvor han sad varetægtsfængslet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk