27-årig tyv døde under civil anholdelse

En 27-årig mand døde lidt i fire i morges i Ølstykke i forbindelse med en civil anholdelse, oplyser politiet. Manden blev overmandet af to mænd under et indbrud i en købmandsforretning.

En 27-årig mand døde klokken lidt i fire i morges under en civilanholdelse i Ølstykke, oplyser politiet i Frederikssund.

(vores fremhævelse), der er undergivet offentlig påtale. Denanholdte skal snarest muligt overgives til politiet med oplysningom tidspunktet og grundlaget for anholdelsen.enhver, der træffer nogen under eller iumiddelbar tilknytning til udøvelsen af et strafbart forholdStk. 2. Sammebeføjelser har § 755. Politiet kananholde en person, der med rimelig grund mistænkes for et strafbartforhold, der er undergivet offentlig påtale, såfremt anholdelse måanses for påkrævet for at hindre yderligere strafbart forhold, forat sikre hans foreløbige tilstedeværelse eller for at hindre hanssamkvem med andre.Retsplejeloven

Manden blev overrasket af to mænd under et indbrud klokken lidtover tre i en købmandsforretning i Ølstykke.

Købmanden og naboen alarmeret

De to mænd var den 67-årige købmand, der var blevet tilkaldt vedbutikkens tyverialarm, og en 64-årig genbo, der var vågnet vedstøjen af en knust rude.

Tyven forsøgte at flygte fra stedet på en cykel, men han blevovermandet af købmanden og genboen. Gerningsmanden kæmpede vildtfor at slippe fri, men de to personer fik ham lagt på maven påjorden og fastholdt ham, mens han fortsat forsøgte at kæmpe sigfri.

Sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet var blevet tilkaldt af genboen og nåede frem 03:15, hvorde forsøgte at genoplive manden. Her tilkaldte de en ambulance, derbragte gerningsmanden til Frederikssund Sygehus, hvor han bleverklæret død kl. 03:45.

Betjentene anholdt de to mænd på stedet og tog dem med tilstationen, hvor de blev sigtet for uagtsomt manddrab. De blev efterafhøring atter løsladt.

Statsadvokaten for Sjælland blev informeret og har nu overtagetundersøgelsen af sagen med assistance fra Rejseholdet.

Ukendt dødsårsag

Grunden til at statsadvokaten har overtaget sagen, er, at mandenblev erklæret død, mens han var i politiets varetægt. Hvis personerkommer til skade eller dør under politiets varetægt er detstatsadvokatens opgave at efterforske sagen.

Den 27-årige mands dødsårsag er endnu ikke kendt. Den fastslåsaf obduktionsrapporten, der forventes i løbet af den kommendeuge.

De to betjente blev afhørt i løbet af dagen, mens købmanden oggenboen skal afhøres igen.

Facebook
Twitter