27-årige Simon er hudsulten: Jeg vil omfavne enhver på gaden

Simon Glæsel savner omsorg og nærvær. Nu tester han en række råd mod hudsult.

- Jeg savner kram, omsorg, nærvær. Jeg savner kys, jeg savner at være sammen med min familie og mine venner.

Sådan fortæller 27-årige Simon Glæsel om sit afsavn og trang til fysisk kontakt til andre mennesker. Han er i underskud. Stort underskud.

- Jeg har virkelig bare haft lyst til at gå på gaden og omfavne, hvem end jeg nu så på gaden. Det er tanker, jeg har haft.

Simon er single og bor alene i en lejlighed på Nørrebro i København, hvor han ingen fysisk kontakt har til andre, fordi han har valgt at gå i hjemmekarantæne. Det har nu stået på, siden Danmark lukkede de facto ned.

- En ting er, hvis man har en roommate eller en kæreste; nogen man på den måde kan snakke med ansigt til ansigt. Det har jeg ikke på samme måde, det kan jeg godt mærke. Man får virkelig tænkt meget, fortæller Simon Glæsel.

Til daglig er Simon Glæsel danser og meget social aktiv. Derfor føles corona-isolationen langt hårdere, fordi hans dagligdag er vendt helt på hovedet.

- Man er nødt til at miste sin hverdag og være i en helt anden situation for at blive mindet om, hvad det er for et heldigt liv, man egentlig lever, siger Simon Glæsel.

Derfor er fysisk kontakt vigtigt

Ifølge sexolog Sara Skaarup er fysisk kontakt et af de mest basale behov for mennesker. Derfor strider det også mod vores grundlæggende instinkter ikke at røre hinanden, og vi kan hurtigt opleve at føle os ensomme, forklarer hun.

Det hele drejer sig om hormonet oxytocin, der også er kendt som kærlighedshormonet.

- Oxytocin er et stof, der kan blive udløst i kroppen, når man bliver berørt af andre mennesker. Det gør, at vi får det rigtig godt, vi føler os forbundet med den, der rører ved os, fortæller sexologen.

Men selvom Simon ikke kan blive berørt af andre, så kan han faktisk gøre en del selv for at få udløst oxytocin i kroppen.

Få stillet din hudsult uden fysisk kontakt med andre

Sara Skaarup har fire råd, som Simon og andre, der bor alene, kan teste. De skal allesammen i større eller mindre grad kunne mindske ens længsel efter fysisk kontakt.

- De her råd erstatter overhovedet ikke fysisk kontakt, men de kan være en hjælp i en tid, hvor det er umuligt for dig at blive rørt ved af andre, uddyber Sara Skaarup.

Fire råd mod hudsult

 1. 1

  Tag et langt brusebad eller karbad. Gerne mere end otte minutter.

 2. 2

  Smør dig ind, brug olier eller cremer. Det er vigtigt, du er bevidst om at mærke din hud.

 3. 3

  Nus med dit kæledyr eller andre objekter som en pude, dyne eller bamse. Det kan virke angstdæmpende.

 4. 4

  Dans og syng til upbeat musik. Bevægelse kan udløse stoffer som dopamin, serotonin og oxytocin, som får os til at føle glæde og velbehag.

 • Kilde: Sexolog Sara Skaarup

Se Simon Glæsel teste en række af disse råd af øverst i videoen.