27 anholdt i stor aktion: Læssede narkotika af fragtskib ud for Langeland

27 personer er blevet anholdt i en politiaktion til både vands og til lands.

Tre personer blev anholdt på det sydlige Langeland, hvor en motorbåd blev sejlet ind. Fragtskibet blev senere bordet ud for Gedser.

Københavns Politi har i dag anholdt 27 personer for indsmugling af en større mængde narkotika.

Det oplyser Københavns Politi.

Anholdelserne skete under en større,

koordineret
aktion til lands og til vands.

Aktionen fandt sted i

farvandet
ud for det østlige Langeland. Her læssede et fragtskib indregistreret i Bahamas narkotika af til en mindre motorbåd ført af to udenlandske mænd.

Motorbåden sejlede herefter til land på det sydligste Langeland, hvor politiet har anholdt tre personer.

- De tre er anholdt på Langeland, hvor de har haft forskellige roller. De blev anholdt umiddelbart efter indsmuglingen, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jesper Bangsgaard til

DR
.

Efterfølgende er det store fragtskib blevet bordet ud for Gedser og er ved at blive sejlet i havn, hvor personerne ombord vil blive anholdt.

- De 24 mænd er anholdt indtil videre, indtil vi kender deres roller, siger Jesper Bangsgaard.

Ifølge

DR
's oplysninger er der tale om et fragtskib med navnet Duncan Island, der er 178 meter langt og 25 meter bredt.

Skibet sejlede fra Helsingborg klokken 02.14 i nat. Herefter er det sejlet vest om Sjælland, ned gennem Langelandsbælt, hvor narkotikaen blev læsset af, før det blev bordet af politiet ud for Gedser.

Sent lørdag aften er skibet ved at sejle ind i havnen ved Kalundborg.

"Det har været en god dag i dag"

Københavns Politi kan ikke oplyse, hvilken type eller præcis hvor meget narkotika, der er tale om, men Jesper Bangsgaard understreger, at der er tale om "en meget stor mængde narkotika".

- Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked.

- Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag, siger politiinspektør Dannie Rise, der er centerchef for Center for speciel efterforskning.

Politiaktionen var

koordineret
mellem dansk og internationalt politi.

- Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger, siger Dannie Rise.

De anholdte bliver fremstillet i

grundlovsforhør
i Købehavn i orgen, hvor politiet vil anmode om at få dørene lukket.

- Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger Dannie Rise.

Facebook
Twitter