27 dage før valget: Sådan smuldrede Anna Mee Allerslevs karriere

Beskæftigelsesborgmester Anne Mee Allerslev (R) har valgt at trække sig. Få overblikket over sagen her.

Anna Mee Allerslevs sammenblanding af private og professionelle interesser har fået støtten i det radikale bagland til at slå revner forud for kommunalvalget 21. november - hun har løbende givet hendes version af sagen via sin Facebook-profil. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

30 års fødselsdag og bryllup. To højdepunkter i den radikale københavnerpolitiker Anne Mee Allerslevs privatliv, som nu har udviklet sig til et mareridt i hendes professionelle liv.

Sammen med dagens omtale i BT af hjælp til en privat ven i en byggesag har sagerne i medierne og arbejdsklimaet i den radikale gruppe på rådhuset nu fået støtten til beskæftigelses- og integrationsborgmesteren til at slå revner.

Kort før middag meddelte Anne Mee Allerslev via Facebook, at hun trækker sig fra posten som spidskandidat.

På sit pressemøde på Københavns Rådhus klokken 13.30 sagde hun, at hun definitivt trækker sig fra politik efter kommunalvalget 21. november.

- Uanset, hvordan resultatet bliver for mig 21. november, er det et farvel og tak for mig. Jeg siger farvel og tak for i dag af personlige årsager, lød det fra Anna Mee Allerslev på pressemødet.

Det sker på en dag, hvor endnu en støtte i det radikale bagland valgte at trække støtten til spidskandidaten:

- Summen af de her ting er simpelthen for meget. Den sag i dag er for mig alvorlig, for det handler for mig om, hvorvidt man som borgmester kan skille det private ad fra det forvaltningsmæssige, sagde medlem af Region Hovedstaden Charlotte Fischer (R) i dag til DR Nyheder.

I aftes fortalte formanden for Radikale Venstre, Morten Østergaard, at han fortrød en "kæk" bemærkning på Facebook, hvor han tidligere skrev, at "BT kan rende op hoppe". I aftes mente han så, at Allerslev handlede forkert.

Sagerne begyndte at dukke op i offentligheden for halvanden måned siden:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk