275 sigtet for spritkørsel i julefrokostmåned

Den årlige spritrazzia i julefrokostperioden førte til en smule færre sigtelser end sidste år.

Hvert år foretager politiet spritkontroller i december måned, og i år har det ført til 275 sigtelser for spritkørsel og 180 sigtelser for at køre bil under påvirkning af medicin eller euforiserende stoffer (arkivfoto). (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

I år har spritkontroller i julefrokostmåneden ført til 275 sigtelser på landsplan for overtrædelse af færdselslovens paragraf 53, paragraffen om spirituskørsel, oplyser Rigspolitiet.

Sigtelserne er rejst i forbindelse med spritkontroller i perioden fra 30. november til 26. december. I samme periode er 180 blevet sigtet for at have kørt under påvirkning af medicin eller euforiserende stoffer.

Antallet af spritsigtelser kan vise sig at stige en smule. Politiet efterforsker nemlig 62 ulykker fra perioden, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken.

Antallet af spritbilister, som er blevet taget i politiets decemberkontrol, er i år en smule lavere end i fjor. Her blæste 310 bilister alkometeret op på de forbudte 0,5 promille eller mere.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk