29-årig får 16 års fængsel for Café Louise-drab

29-årig får 16 års fængsel for drab under værtshusslagsmål på familiefar ved Café Louise på Nørrebro.

Den 29-årige Adnan El-Chami er tirsdag i Københavns Byret idømt 16 års fængsel for drabet på den 38-årige familiefar William Qurshie og tre drabsforsøg 15. september sidste år på Café Louise i København.

Den 28-årige medtiltalte, Mohamed Daher er frifundet for drabet, men kendt skyldig i to drabsforsøg, grov vold og vold under værtshusslagsmålet på caféen. Han er dømt til syv års fængsel og udvises for bestandigt.

En tredje mand på 32 år - den 29-åriges storebror - er kendt skyldig i to episoder af vold, og blev dermed frikendt for to drabsforsøg. Han får tre måneders fængsel.

Startede som værtshusslagsmål

Familiefaren William Qurshie blev en tidlig morgen 15. september sidste år stukket en gang i hjertet ved Café Louise på Nørrebro, mens han havde en øl i den ene hånd og sin cykel i den anden.

Drabet var den tragiske slutning på et værtshusslagsmål, der bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. Der blev både brugt knive, slagvåben og knuste flasker.

Det præcise forløb kommer fra en overvågningsvideo, som viser slagsmålet og det efterfølgende drab.

Anker til frifindelse

Anklager Andreas Emil Christensen krævede fængsel på livstid til den 29-årige, men hans forsvarer Michael Juul Eriksen mente kun, at forbrydelsen skulle takseres til 14 års fængsel.

Den 28-årige blev frikendt for drabet tidligere tirsdag, men han er kendt skyldig i to drabsforsøg, grov vold og vold under værtshusslagsmålet.

Det takserer anklageren til 9 til 10 års fængsel, mens den 28-åriges forsvarer, Michael Harms, kun mener, det bør give omkring fire års fængsel.

Den 29-årige anker dommen til frifindelse, da han sammen med sin forsvarer mener, at retten ikke har anvendt reglerne om forsæt korrekt.

Den 28-årige skal først tænke over dommen med sin advokat, før de tager stilling til en anke, mens den 32-årige modtog sin dom.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter