29-årig fængslet for voldtægter og krænkelser: 60 kvinder lavede fælles anmeldelse

Manden er på sociale medier kendt som TikTok-manden.

Igen og igen så 39-årige Diana Rasmussen advarsler mod en 29-årig mands adfærd over for kvinder på sociale medier.

Han havde også forsøgt at kontakte hendes døtre via Facebook.

Men var mistanken mod ham rigtig? Og hvorfor skete der ikke noget?

Spørgsmålene fik Diana Rasmussen til at oprette en Facebook-gruppe for at samle de mange kvinder og undersøge deres beretninger om manden.

- Jeg begyndte at lede efter alle de opslag, hvor folk havde advaret mod ham, og kontaktede personerne for at finde ud af, hvad der var op og ned. Pludselig gik antallet af kvinder fra 10 til 30 og så videre, fortæller Diana Rasmussen.

- De fortalte om overgreb og stalking, og nogle af dem var rigtig unge og sårbare piger, så jeg tænkte, at jeg måtte gøre noget.

Diana Rasmussen fik derfor hjælp fra journalister fra Discovery, der siden har fulgt kvinderne til en tv-dokumentar og sat dem i forbindelse med bistandsadvokater.

Det har ført til, at omkring 60 kvinder samlet er gået til politiet med en anmeldelse.

Den blev afleveret for to uger siden, og efter en "en intens efterforskning" anholdt politiet i går den 29-årige mand.

29-årig nægter sig skyldig

Manden blev i dag sigtet for to voldtægter, blufærdighedskrænkelse og flere forsøg på ulovlig tvang ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Her sad han roligt i rummet, imens anklager Anders Larsson læste de i alt syv nuværende sigtelser mod ham højt.

Blandt andet har han ifølge politiet i marts 2021 voldtaget en kvinde, mens han holdt fast i hendes hals og slog hende, og i august 2020 skal han have truet en kvinde til at mødes med ham.

Ifølge sigtelsen skrev han via Snapchat, at han vidste, hvor hun boede og gik i skole, og at han ville sende nogle efter hende, hvis hun ikke ville mødes med ham.

Den 29-årige nægter sig skyldig i samtlige forhold, oplyste hans forsvarer Christina Schønsted, før dørene blev lukket for offentligheden af hensyn til politiets efterforskning.

- Jeg kan også oplyse, at min klient ikke ønsker at udtale sig i dag, fortalte hun.

Kendt som TikTok-manden

Den 29-årige mand har været omtalt i en podcastserie på Radio Loud, hvor han blev mistænkt for flere krænkelser blandt unge kvinder.

På sociale medier har manden siden været omtalt som TikTok-manden med reference til ét af de sociale medier, han har været på.

Men ifølge sigtelserne har han også opnået kontakt via for eksempel Snapchat.

Diana Rasmussen var til stede ved Københavns Byret i dag sammen med flere andre kvinder, der har været en del af sagen. Foto: DR

- Jeg har været i kontakt med mange piger og kvinder i hele Danmark. Fortællingerne spænder over en periode på 16 år, og inden der overhovedet var noget, der hed TikTok og Snapchat, fortæller Diana Rasmussen.

Hun har siden anholdelsen i går også fået flere henvendelser fra unge kvinder. Og for Diana Rasmussen er det vigtigt, at sagen nu kommer til at køre i retten, hvor hun også var til stede i dag.

- Jeg ser gerne, at det her kommer lidt væk fra sociale medier, for det har også været medvirkende til at smadre hans liv i en eller anden grad.

Manden er gentagne gange blevet nævnt med navn, billede og tilhørende advarsler på for eksempel Facebook.

- Der har ikke været et ønske om hævn. Jeg oplevede bare en magtesløshed over for de unge, der kunne have ar på sjælen.

Københavns Politi oplyste i går, at der mangler en omfattende efterforskning i sagen.

Derfor kan der komme flere sigtelser mod den 29-årige, som sagen skrider frem.

Foreløbig er manden varetægtsfængslet frem til den 15. juni.

Her kan du få hjælp og anmelde digitale krænkelser og overgreb:

  • Hvis du selv er blevet udsat for et digitalt overgreb eller er bekymret for, at der ligger private billeder eller video af dig på nettet, så kan du få hjælp hos Red Barnet her.

  • Du kan anmelde de seksuelle krænkelser til politiet her.

  • Hvis du opdager noget på nettet, hvor børn eller unge under 18 år udsættes for overgreb, så kan du anmelde det til Red Barnet her.

  • Hvis du er over 18 år og har været udsat for digitale krænkelser, kan du søge råd og vejledning hos StopChikane her.

  • Andre steder du kan få hjælp og vejledning til at håndtere digitale krænkelser: Børnetelefonen, Headspace, Digitalt Ansvar og hos Center for Digital Pædagogik.