29-årig kvinde idømt 80 timers samfundstjeneste for at dele drabsvideo fra Marokko

Kvinden er dømt for at have delt en video, der viser drabet på danske Louisa Vesterager Jespersen.

Norske Maren Ueland (tv) og danske Louisa Vesterager Jespersen (th) blev dræbt under en vandreferie i Marokko i december sidste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En 29-årig kvinde er ved retten i Næstved blevet idømt tre måneders betinget fængel for at dele en video, der blandt andet viser drabet på Louisa Vesterager Jespersen, der blev fundet død i Marokko i december.

Det oplyser Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Kvindens straf er dog betinget af samfundstjeneste. Det vil sige, at hun slipper for at komme i fængsel, hvis hun udfører 80 timers samfundstjeneste.

Den 29-årige kvinde var indtil i dag ustraffet og tilstod i retten, at hun har delt videoen på Facebooks Messenger-platform.

Kvindens forsvarsadvokat ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag.

Adskillige personer er blevet sigtet for at dele videoen på sociale medier.

I starten af marts var i alt 14 personer sigtet for at dele en video, som viser drabet på én af de to unge kvinder, Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland, der blev dræbt under en ferie i et bjergområde i Marokko.

Risikerer op til tre års fængsel

Forleden blev tre personer under en koordineret aktion mellem Københavns og Midt- og Vestsjællands Politi anholdt for at have delt videoen.

En af dem er Jeppe Juhl, spidskandidat for Nye Borgerlige i Københavns Omegns Storkreds, der er sigtet for at have overtrådt straffelovens paragraf 264d for at dele videoen. Det har han ifølge politiet gjort som ansvarlig for netmediet NewSpeek.

Paragraf 264d er en del af straffelovens beskyttelse af privatlivets fred, og den forbyder uberettiget videregivelse af private meddelelser og billeder.

Det er den paragraf, størstedelen af de sigtede er sigtet efter. En overtrædelse af den lov kan straffes med fængsel i op til tre år.

Ifølge Østjyllands Politi, som indtil marts stod for at efterforske delinger af den pågældende video, er to andre sigtet for offentligt at have billiget terrorhandlingen.

De to personer har altså ifølge politiet givet udtryk for, at de synes, at videoens indhold er godt eller fedt. Det kan man give udtryk for enten ved at videresende videoen eller ved at kommentere den. Straffen er her bøde eller op til to års fængsel.

Facebook
Twitter