291 havørne spottet i tågen - flere er set på nye steder

Trods tæt tåge har ornitologer talt 291 havørne. Tallet menes at være højere, så bestanden vokser støt.

Ornitologer glæder sig over, at der forrige weekend blev talt 291 havørne i hele landet - på en meget diset og tåget dag (arkivfoto). (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Der er mindst 291 havørne i Danmark denne vinter. Formentlig er tallet en del højere, for der var dis eller tåge over det meste af landet, da fugletællere fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) var ude for at spejde efter de store rovfugle.

I 2013 blev der talt mindst 384 havørne og 11 kongeørne, men i år glæder ornitologerne sig over, at der er set flere næsten ynglemodne og voksne ørne på steder, hvor der ikke tidligere er set ynglepar.

- Set i det ringe lys er tallet overraskende højt og et fint udtryk for, at ørnene generelt klarer sig godt i Danmark, siger Kim Skelmose, leder af DOF's Projekt Ørn.

Der blev noteret flest havørne i området Sjælland, Møn og Bornholm med 111 fugle. På Sjælland er det især i fjordene ved Karrebæk og Dybsø, ved Præstø Fjord og i Roskilde Fjord, at bestanden ser ud til at være i hastig vækst.

Herefter fulgte Lolland-Falster med 72 ørne, På Fyn, Tåsinge og Langeland med 36 havørne i sigte og 72 havørne i Jylland.

/ritzau/

Facebook
Twitter