30 dages fængsel for vold mod Papes kæreste

Højesteret har afgjort, at den slovakiske advokat, der er dømt for vold mod Søren Pape Poulsens kæreste, ikke skal udvises.

Søren Pape Poulsen (th) med kæresten Josue Vasquez. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Højesteret har idømt en slovakisk advokat 30 dages fængsel for vold mod eks-justitsminister Søren Pape Poulsens (K) kæreste, Josue Vasquez,

I modsætning til Østre Landsret mener Højesteret ikke, at den dømte skal udvises af Danmark.

I både byretten og landsretten blev advokaten idømt indrejseforbud i seks år. Men Højesteret har ikke fundet, at der er grundlag for at idømme den slovakiske mand udvisning.

Dommen i Københavns Byret lød på 40 dages fængsel, mens den i Vestre Landsret var 30 dages fængsel.

Det var natten til 17. maj sidste år, at slovakken i byen mødte Josue Vasquez, som blev slået i ansigtet ved beværtningen LA Bar i Københavns centrum.

Sjældent at voldssager kommer så langt

Da den slovakiske advokat blev idømt udvisning og 30 dages fængsel i Østre Landsret valgte han sammen med sin forsvarer at søge Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at tage sagen videre til Højesteret.

Det er sjældent, at simple voldssager kommer så langt i retssystemet, og det vides ikke, hvorfor det skete denne gang. Procesbevillingsnævnet begrunder aldrig sin afgørelse.

Den dømtes forsvarer, Erbil Kaya, har dog tidligere givet et bud:

- Vi har med en profileret sag at gøre, som godt kan have betydet, at de principielle problemstillinger i sagen er blevet gjort mere synlige.

Spørgsmålet om udvisning af Danmark har været centralt i sagen, fordi indrejseforbuddet ifølge Erbil Kaya kan få betydning for den slovakiske mands arbejde som advokat.

/ritzau/