300 millioner liter vand pumpet væk - og der pumpes stadig

Knudepunktet ved Taulov er ryddet for vand, mens Ringvejen i Odense stadig er oversvømmet - og vil være det flere dage frem.

  • Ringvej tre ved Odense forventes at være oversvømmet frem til onsdag eller torsdag. Foto: krebs-fotografi.dk. (Foto: Kennett Krebs © mail@krebs-fotografi.dk Kennett Krebs)
  • Grejs Å er løbet over sine bredder i Vedelsgadekrydset i Vejle. (Foto: Nikolaj Clausen © brugerbillede)
1 / 2

Massive regnmængder har i weekenden oversvømmet flere centrale trafikknudepunkter. Det har givet massive forsinkelser - og overarbejde for Beredskabsstyrelsen.

- I det hårdest ramte bælte fra grænsen i Sønderjylland og nordpå op til og med Trekantområdet har langt over 600 mand været indsat på næsten 200 indsatssteder, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber i en pressemeddelelse:

- Mere end 130 køretøjer har været i brug, og der er anslået pumpet næsten 300 millioner liter vand væk. Alt sammen siden lørdag aften. Det er virkelig en stor indsats, vores folk har leveret, fortsætter han.

Det svarer til 300.000 kubikmeter vand.

I Sønderborg, hvor vandet har stået rekordhøjt, har 100 mand arbejdet på 51 indsatssteder, oplyser Beredskabsstyrelsen.

https://twitter.com/BRSlhsschou/status/681370366002999296

Beredskabet knokler stadig i Syddanmark, skriver operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou.

Oversvømmelser af veje frem til torsdag

En oversvømmelse af motorvejsknudepunktet i Taulov mellem Kolding og Fredericia gav i går store forsinkelser, fordi motorvejen var helt spærret af oversvømmelser. Men i nat lykkedes det at få fjernet proppen i færdselsåren.

- Tidligere i nat var vi så heldige at få åbnet motorvejen op ved Taulov, siger Jesper Nielsen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

- Og nu er vi i gang med at få åbnet op ved Kalundborgmotorvejen, hvor der er ved at blive åbnet op i østgående retning.

https://twitter.com/MVSJPoliti/status/681328181756968960

På Twitter skriver Midt- og Vestsjællands Politi, at motorvejen fortsat var blokeret klokken 5.20.

Også i og omkring Odense er flere veje lagt under vand. Blandt andet ringvej 03 i krydset mellem Nyborgvej og Niels Bohrs Allé.

- Der er fortsat voldsomme udfordringer med vand på ringvejen ved Odense. Den Seneste melding lyder, at vi kommer ind på onsdag eller torsdag, før det er helt væk, siger Jesper Nielsen.

- Der er nogle hovedveje hist og pist, som stadig er udfordret. Men de helt store færdselsårer, de er blevet farbare igen, siger Jesper Nielsen.

  • Rute 23 Kalundborgmotorvejen er spærret i begge retninger ved frakørsel 2 Kvanløse pga. meget vand på kørebanen.

  • Trafikanter kan benytte fra - og tilkørsel 2 Kvanløse for at komme uden om vandet. Der er ingen tidshorisont for genåbning.

  • Vand på vejen: Der er flere steder store mængder vand på kørebanen, med risiko for aquaplaning, specielt på E47 Sydmotorvejen mellem frakørsel 46 Sakskøbing og 48 Maribo. Kør med forsigtighed, hold afstand og pas på.

  • O3, Odense SØ - Odense NØ mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej i begge retninger; spærret, vand på vejen. Der kan være spærret helt frem til torsdag.

  • Rute 41 Sønderborgvej, Aabenraa - Sønderborg mellem frakørsel mod Sønder Hostrup og Felsted i begge retninger, vand på vejen, spærret. Vejen er undermineret, og forventes ikke genåbnet før tirsdag. Find alternative ruter.

  • Kilde: Vejdirektoratet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter