3000 fattige familier fik overskudsmad til jul

Dansk Folkehjælps indsamling hos Rema 1000 har givet julemad på bordet hos 3020 familier.

Dansk Folkehjælp sørgede for at indsamle og distribuere overskydende julemad fra Rema 1000 til mere end 3000 familier. (Foto: christian Als © Scanpix)

Frivillige fra Dansk Folkehjælp har i år samlet overskydende julemad fra 302 Rema 1000-butikker og delt det ud til 8365 danskere fordelt på 3020 familier.

Det oplyser Dansk Folkehjælp.

Initiativet, der kaldes Juleoverskud, har dermed udvidet sit omfang både i frivillige og butikker.

Maden, der blev delt ud, var julemad, som supermarkedskæden lillejuleaften vurderede, at det ville blive svært at sælge. Den beskrives som "overskudsmad og datokritiske fødevarer".

I stedet tog Dansk Folkehjælp imod og gav maden videre. Modtagerne var familier, der havde søgt om julehjælp på grund af en dårlig økonomi, men som havde fået afslag.

Det vækker glæde hos Dansk Folkehjælp, at initiativet synes at gribe om sig. Tidligere har man givet udtryk for, at et stigende antal landsindsamlinger pressede økonomien og mulighederne for at yde hjælp.

Derfor har Dansk Folkehjælp følt sig presset til at bruge andre, nyere metoder, forklarer generalsekretær Klaus Nørlem.

- Juleoverskud er et godt eksempel på, hvordan nye innovative tiltag kan gøre stor gavn for fattige familier med et smalt madbudget, hvordan madspild helt konkret kan bekæmpes, og endelig hvordan et stort antal frivillige fra civilsamfundet kan aktiveres i en fælles sag, siger han i en pressemeddelelse.

I alt blev der i år samlet mad ind til en værdi af to millioner kroner. Dermed er den mad, der er blevet samlet ind, mindre værd end sidste år. Den er derimod nået ud til flere familier.

/ritzau/

Facebook
Twitter