30.000 flasker billig vin solgt som luksusvin

Fem vinhandlere er politianmeldt for at sælge ca. 30.000 flasker billig bordvin forfalsket som Brunello-vin.

Fem vinhandlere i Nordsjælland og i København er politianmeldt og har fået deres forretninger ransaget på grund af mistanke om fusk med den dyre Brunello-vin. (Foto: colourbox.com)

Fem vinhandlere er politianmeldt til Nordsjællands Politi af Fødevarekontrollens Rejsehold for at have solgt ca. 30.000 flasker forfalsket Brunello-vin, skriver B.T.

Både italiensk politi, fødevarestyrelsen og det danske bagmandspoliti har været inde i sagen, der har været to år undervejs.

I de dyre flasker Brunello di Montelcino årgang 2001, der er solgt til over 100 kroner flasken, er hældt billig bordvin, som Fødevaremyndighederne vurderer til at være blot 10-15 kroner værd. Den forfalskede vin er solgt både på restauranter, hos vinhandlere, SuperBest og Kvickly.

På grænsen af det dilettantiske

Fødevarekontrollens Rejsehold har politianmeldt vinhandlerne for varemærkeforfalskning og med ønske om store bøder.

- Jeg synes bestemt, at det er en alvorlig svindelsag. Selv om ingen er blevet syge af vinen, så skal folk kunne stole på det, der står på varen. Og her var forfalskningen af etiketterne nærmest på grænsen af det dilettantiske, siger Søren Kristensen fra Fødevarekontrollens Rejsehold.

Det var den officielle importør af Brunello-vinene i Danmark, der opdagede den nye sag om forfalskede vine. Siden fandt han de falske flasker sat til salg flere steder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk