31-årig mand anholdt i forbindelse med stillads-konflikt

En 31-årig mand er i dag blevet anholdt og sigtet for vold i stillads-sagen.

En 31-årig mand er i dag blevet anholdt og sigtet for vold i stillads-sagen fra i søndags.

Det oplyser Københavns Politi. Den 31-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

Politiets vagtchef bekræfter, at anholdelsen har forbindelse til sagen om en byggeplads på Lundtoftegade i København, hvor en række stilladsarbejdere mener, at der er begået massiv social dumping.

Overfaldene var ifølge de utilfredse stilladsarbejdere en medvirkende årsag til, at der opstod massiv ballade ved byggepladsen i mandags.

Det førte blandt andet til, at en Netto-medarbejder blev spyttet i hovedet, og at de utilfredse stilladsarbejdere væltede et stillads. Desuden blev en Porsche Cayenne også væltet af de utilfredse stilladsarbejdere.

Jesper Beuschel, der er vicepolitinspektør ved Københavns Politi, fortæller, at den 31-årige mand er sigtet for overtrædelsen af den milde voldsparagraf.

Han ønsker ikke at udtale sig, om den anholdte var en af medarbejderne på byggepladsen eller en af de demonstrerende stilladsarbejdere.

- Vi har modtaget flere anmeldelser fra de epsioder, der har været dernede, og der efterforsker vi fortsat, siger Jesper Beuschel.

Hundredvis af stilladsarbejdere var mandag mødt frem i vrede, fordi 3F-observatører angiveligt var blevet overfaldet.

Frustration over Arbejdstilsynet

Det var en faglig sekretær fra Dansk El-Forbund og en stilladsarbejder, der angiveligt blev slået ned søndag.

Det skete, da de ville dokumentere, at der var ulovlige arbejdsforhold på byggepladsen, hvor boligselskabet Domea er ved at opføre et seniorbofællesskab.

Sammenstødet mellem 3F og underentreprenørerne på byggepladsen mandag blev kulminationen på flere ugers frustration.

3F's stilladsarbejdere er blandt andet frustrerede over, at Arbejdstilsynet ifølge stilladsarbejderne ikke har formået at gribe ind over for en række overtrædelser af sikkerhedsreglerne på byggepladsen.

Sagen har fået Dansk Boligbyg A/S, som leverer totalentreprisen til byggepladsen, til at hjemsende medarbejderne fra DS Byggeri, som har stået for at opsætte stilladserne på Nørrebro.

- Vi tager ikke DS Byggeri ind på pladsen igen. De kommer ikke til at gøre entreprisen færdig. Og det tror jeg heller ikke, de er interesserede i, sagde direktør Anton Nørgård.