3.198 nye coronatilfælde - 18 døde

Der er grund til forsigtig optimisme, mener professor.

3.198 nye coronatilfælde er fundet siden i går. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

3.198 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. 18 personer er døde, så det samlede antal døde i epidemien er nu 1.053.

Dagens smittetal er baseret på 134.915 prøver. Det svarer til, at 2,4 procent af de testede har været smittet med covid-19.

Der er nu 713 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 52 flere end i går. Af de indlagte er 87 på intensiv afdeling og 53 er i respirator.

Antallet er indlagte virker måske højt, men det er ikke usædvanligt, da patienter ofte ikke bliver udskrevet i løbet af weekenden. Mange i bedring bliver først udskrevet i løbet af i dag.

Positivprocenten på 2,4 er lav i forhold til samme tidspunkt i sidste uge. Det er dog svært at konkludere, om det er fordi, at restriktionerne begynder at virke, eller om det er, fordi flere raske tager test op til jul.

Det er altså for tidligt at sige, om smitten er på tilbagetog, vurderer Thorkild Sørensen, der er professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet.

- Det er svært at sige, om der er regulær retræte. Det vigtige er, at der ikke er en fortsat stejl stigning i smittetallene. På den facon ser det ud til, at der er bedre kontrol over smitten.

- Der er grund til forsigtig optimisme, men antallet af nye smittede er stadig alt, alt for højt, siger han til Ritzau.

Dagens smittetal omfatter kun resultater af de såkaldte PCR-tests. De såkaldte lyntest, som vareteges af private virksomheder tæller ikke med. Her fandt man 1.051 coronasmittede blandt de 43.533 udførte tests søndag.

Facebook
Twitter