32-årig kvinde blev hjerneskadet under oktoberstorm

Den kvinde, der under oktoberstormen blev spiddet i brystet af et stykke træ, er fortsat indlagt.

Taget blev flået af nabobygningen og ramte en altan, hvor kvinden kom alvorligt til skade. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Det er kun lidt over en måned siden, at Danmark sidst blev ramt af en voldsom storm. Her kom op mod hundrede mennesker til skade - heriblandt en 32-årig kvinde, der blev hårdt kvæstet, da hun gik ud på sin altan for at betragte stormen.

Et stykke træ kom flyvende fra en tagkonstruktion, der braste sammen, og ramte kvinden i brystkassen.

I dag er kvinden fortsat indlagt, og hun har stadig svære fysiske mén, fortæller politiet.

- Hun har fået skader efter ulykken, men er nu ved at lære at gå ved hjælp, siger vicepolitikommissær Milan Seyfabad til DR Nyheder.

Var alene med sine børn

Det er kun tre uger siden, at hun blev flyttet fra intensivafdelingen på Rigshospitalet til en anden afdeling.

- Men der er stille og rolig fremgang, og hun har det efter omstændighederne godt, siger Milan Seyfabad.

Den 32-årige kvinde var sammen med sine to børn på fem og syv år, da ulykken skete. Men hun kan ikke selv huske så meget fra ulykken, siger politikommissæren.

- Hun har fået en hjerneskade, men man kan ikke sige noget om, hvor alvorlig den er på nuværende tidspunkt, fortæller Milan Seyfabad.

Tre mistede livet

Det er ikke kun den 32-årige kvinde, der kom alvorligt til skade. Tre personer på Fyn blev også indlagt på intensiv-afdelingen.

Derudover mistede tre personer livet. En husgavl væltede ned over en 21-årig mand i Gilleleje, og han mistede herefter livet.

Ved Holbæk blev en 56-årig mand dræbt, da han kørte ind i et væltet træ meget tidligt tirsdag morgen.

Politiet advarer

Frygten for at nogen vil komme til skade eller miste livet ved torsdags kommende storm, Bodil, har fået politiet til gentagne gange at advare befolkningen.

- Det er noget, man skal tage alvorligt, når naturens kræfter raser. Man skal tænke sig om i løbet af i dag og i morgen, for så er sandsynligheden for ikke at blive skadet størst, siger politikommissær Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

Stormen er torsdag gået i land i Vestjylland, hvorefter den breder sig ud til resten af landet i løbet af dagen.

FacebookTwitter